Ξεκινάει στις 21 Ιανουαρίου η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tο κατηγορητήριο σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο κατόπιν διαβιβάστηκε στη Γερουσία, υπέγραψε η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι, η οποία καλείται να οργανώσει τη διαδικασία της δίκης του 45ου προέδρου των ΗΠΑ.

«Να είστε σίγουροι ότι αυτός ο πρόεδρος θα λογοδοτήσει, ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου και ότι κανείς μελλοντικός πρόεδρος δεν πρέπει να υποτιμά ότι το άρθρο 1 με συγχωρείτε το άρθρο 2 του Συντάγματος ξεκαθαρίζει πως δεν μπορεί να κάνει ότι θέλει», τόνισε η Νάνσι Πελόζι.

Το έγγραφο παραδόθηκε ήδη στη Γερουσία στο πλαίσιο της διαδικασίας παραπομπής του Αμερικανού προέδρου και η διαδικασία της δίκης αναμένεται να αρχίσει την ερχόμενη Τρίτη 21η Ιανουαρίου, γνωστοποίησε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος του σώματος του αμερικανικού Κογκρέσου, Μιτς Μακόνελ.

Την ιστορική διαδικασία θα συντονίσει ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Τζον Ρόμπερτς, ο οποίος θα ορκίσει τους 100 γερουσιαστές, που θα είναι οι δικαστές.

«Αυτός δεν είναι ο κύριος πρόεδρος τον οποίο κάποια γενικά γεγονότα εμπλέκουν. Δεν έχει να κάνει με την απόπειρα εμπλοκής ξένων δυνάμεων στην Ανατολική Ευρώπη. Πρόκειται για μία μεροληπτική κατάσταση από την αρχή,» τόνισε ο Μιτς Μακόνελ.

Πάντως οι πιθανότητες να καθαιρεθεί ο Ντόναλντ Τραμπ από την προεδρία μετά τη δίκη του στη Γερουσία, όπου πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικάνοι, θεωρούνται πρακτικά μηδενικές.

.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=jzq7EnBkRtA&w=711&h=400]

.

euronews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ