Εκτροχιασμός του Τούρκου ΥΠΕΞ – "Σαμποτέρ και σφετερίστρια η Ελλάδα"

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου προκαλεί χυδαία για μια ακόμη φορά με τις δηλώσεις του, απευθύνοντας μήνυμα μάλιστα απευθείας στον Έλληνα ΥΠΕΞ μέσω twitter!

“Η πρόσκληση του Haftar στην Ελλάδα και η ανάδειξη της ελληνικής εθνικής ατζέντας σαμποτάρουν τις προσπάθειες για την ειρήνευση στη Λιβύη. Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους Έλληνες φίλους μας ότι αυτές οι μάταιες προσπάθειες είναι ανώφελες.”
.
https://twitter.com/MevlutCavusoglu/status/1218595042354438146
.
Αναλυτικά ολόκληρη η δήλωση του Τούρκου ΥΠΕΞ:
Το Ελληνικό-Ελληνοκύπριο δίδυμο εκμεταλλεύεται τα δικαιώματα των γειτονικών χωρών με μαξιμαλιστικές αξιώσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Επιπλέον, προσπαθώντας να νομιμοποιήσει αυτές τις αξιώσεις εκμεταλλευόμενο την ΕΕ, βλάπτει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Το τελευταίο παράδειγμα είναι η Λιβύη.
Τα δύο μνημόνια συμφωνίας που υπογράψαμε με τη νόμιμη κυβέρνηση στη Λιβύη κινητοποίησαν την Ελλάδα. Αντί για διάλογο μείωσαν τις διπλωματικές σχέσεις με τη νόμιμη κυβέρνηση. Δυστυχώς, ενεργούν με την κατανόηση του ‘ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου’.
Στην πραγματικότητα, πίσω από αυτό, υπάρχουν προσπάθειες να επιβληθούν ναυτικές αξιώσεις στη Λιβύη.
Τα τελευταία χρόνια, έχουν δημιουργήσει περιοχές εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου στη νότια Κρήτη κατά τρόπο που να σφετερίζονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Λιβύης.
Απαντώντας σε αυτή την κατάσταση, η νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης υπέγραψε μαζί μας ένα μνημόνιο συμφωνίας για την προστασία των δικαιωμάτων της.
Προσκαλώντας τον Χαφτάρ στην Ελλάδα και τονίζοντας την εθνική ατζέντα, σαμποτάρει τις προσπάθειες για την ειρήνευση στη Λιβύη. Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους Έλληνες φίλους μας ότι αυτές οι μάταιες προσπάθειες δεν θα οδηγήσουν σε αποτελέσματα, είναι ανώφελες”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ