Αυξάνονται τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ευρώπη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανησυχία στη Γαλλία συναγερμός και στην Αυστρία

Οι τρεις ασθενείς που νοσηλεύονται σε Παρίσι και Μπορντό είναι μέχρι στιγμής τα μόνα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού στη Γαλλία, ενώ και στην Αυστρία ένα κρούσμα που ελεγχόταν ως ύποπτο τελικά είναι θετικό.
Το Γαλλικό Υπουργείο Υγείας εξετάζει την πιθανότητα να επαναπατρίσει περίπου 800 Γάλλους υπηκόους από την κινεζική επαρχία Γουχάν, τονίζοντας ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας σε εθνικό επίπεδο.
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=_oSNlvP_ZVA&w=711&h=400]
.
«Κάθε άνθρωπος που επιστρέφει από την Κίνα με συμπτώματα έχει προσωπική ιατρική παρακολούθηση και λαμβάνει συστάσεις. Για το κοινό καλό, δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιούνται μάσκες. Η μπλε μάσκα δεν προσφέρει καμία προστασία» δήλωσε η υπουργός Υγείας της Γαλλίας.
Μπορεί οι αρχές σε Κίνα και Ρωσία να προχωρούν σε αυστηρούς ελέγχους με ειδικά ραντάρ που ελέγχουν την θερμοκρασία των επιβατών σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς, ωστόσο τα μέτρα στο αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκολ στο Παρίσι δεν είναι τόσο αυστηρά, καθώς οι γαλλικές αρχές τα κρίνουν εν μέρη αναποτελεσματικά.
«Όταν φτάσαμε εδώ ήταν μερικοί γιατροί που κοιτούσαν αν έχουμε πυρετό ή αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και αν κάτι δεν πηγαίνει καλά μπορούμε να πάμε να τους δούμε, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν είχαμε αυστηρούς ελέγχους. Μπορεί να μεταφέρω τον ιό και να μπορώ να σας τον μεταδώσω, πραγματικά δεν έχω ιδέα» δήλωσε ένας άντρας που ταξίδεψε από την Κίνα.
Αντιμέτωπες με τον φόβο μιας πανδημίας πολλές ευρωπαϊκές πόλεις αποφάσισαν να ακυρώσουν τους εορτασμούς για την κινεζική πρωτοχρονιά. Μεταξύ των πόλεων αυτών είναι το Μπορντό, το Παρίσι, το Μιλάνο και η Ρώμη.
euronews

ΔΗΜΟΦΙΛΗ