“Πόρτα” του Παλαιστίνιου ηγέτη στον Τραμπ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς απέρριψε αίτημα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπμ να μιλήσουν τηλεφωνικά, δήλωσε αξιωματούχος τη Δευτέρα.

Ο Trump έκανε το αίτημα πριν από λίγες ημέρες, δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Τραμπ θα συναντηθεί την Τρίτη με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον εκλογικό αντίπαλό του Μπένυ Γκάντς. Θα συζητήσουν τις προοπτικές της αμφιλεγόμενης συμφωνίας ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή, που ονομάζεται “Deal of the Century” (Συμφωνία του Αιώνα).

Ο Αμπάς έχει επανειλημμένα ανακοινώσει την άρνησή του να αποδεχθεί το σχέδιο των ΗΠΑ, καθώς δεν εξετάζει τα ζητήματα της Ιερουσαλήμ, των προσφύγων και των συνόρων.

Τα Κανάλια 12 και 13 του Ισραήλ ανέφεραν ότι το σχέδιο του Τράμπ θα αναγνωρίσει την ισραηλινή κυριαρχία σε όλους σχεδόν τους οικισμούς της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, οι οποίοι είναι παράνομοι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Αυτό θα μετέφερε άμεσα τα αναγνωρισμένα από τις ΗΠΑ ισραηλινά σύνορα περαιτέρω ανατολικά σε παλαιστινιακό έδαφος και η ισραηλινή κυριαρχία θα αναγνωριζόταν σε όλη την Ιερουσαλήμ, την οποία οι Παλαιστίνιοι αναζητούν ως πρωτεύουσα του μελλοντικού τους κράτους.

Το σχέδιο θα αναγνώριζε επίσης αργότερα ένα αποστρατιωτικοποιημένο Παλαιστινιακό κράτος, αλλά οι Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι είναι εξαιρετικά απίθανο να δεχτούν το σχέδιο, το οποίο σύμφωνα με το Channel 12 θα απαιτήσει τον αφοπλισμό της Χαμάς και την παλαιστινιακή αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

πηγή: Anadolu

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ