Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Γιώργου Πετράκη «Όλα τα κακά σκορπά»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το βιβλίο έκπληξη του Γιώργου Πετράκη με τον αμφίσημο τίτλο «Όλα τα κακά σκορπά», μίας συλλογής 15 διηγημάτων, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Γαβριηλίδης».

«Πρόκειται για ιστορίες ανθρώπων που δεν τους χωρά ο τόπος και ο χρόνος. Είναι οι “αθόρυβοι” άνθρωποι της “διπλανής πόρτας”, μέσα από τις αδυναμίες και την τρέλα τους, απόλυτα ειλικρινείς και βαθιά γοητευτικοί», επισημαίνει ο ίδιος ο συγγραφέας.

Οι αφηγήσεις ρευστές, λιτές, τρυφερές, με απρόβλεπτες εναλλαγές συνθέτουν το ψυχογράφημα. Αυτό που κατασκευάζει ο νους προκειμένου να ταιριάξουν τα εσωτερικά σκοτάδια στον πραγματικό ή φανταστικό κόσμο που διαβιούν οι ήρωες. Όλοι τους, οπουδήποτε στον κόσμο, σε μία κάμαρα, σε εμπόλεμη ζώνη, στο νοσοκομείο, με τις σκέψεις να ακροβατούν στο κενό.

Ο Γιώργος Πετράκης, 39 ετών, με καταγωγή από την Επισκοπή Ρεθύμνου, χημικός μηχανικός με επιπλέον σπουδές σε εφαρμοσμένα μαθηματικά και διοίκηση επιχειρήσεων, ξεδιπλώνει με γοργό ρυθμό τα ανομολόγητα των αδικημένων από τη ζωή συνανθρώπων μας. Με εξαιρετική γραφή και μαθηματική καθαρότητα, η ενδοσκοπική οπτική τού συγγραφέα παραθέτει σαν σε καλειδοσκόπιο εικόνες που συχνά σοκάρουν. Με ρεαλισμό και εμβάθυνση εισχωρεί στα μύχια της ψυχής και τα φέρνει στο φως. Επιχειρεί την αντιστροφή, παρουσιάζοντας τις λεπτές ισορροπίες που υιοθέτησαν οι χαρακτήρες για να υπερβαίνουν τα εμπόδια.

«Το νήμα που ενώνει τις ιστορίες είναι ότι οι ήρωες παίρνουν τη μοίρα στα χέρια τους και δημιουργούν μία δεύτερη πραγματικότητα», μας λέει ο ίδιος. «Οι ιστορίες που βιώνουν κινούνται σε πολλαπλές διαστάσεις. Παρόν και παρελθόν μπερδεύονται και αυτοί ανταλλάσσουν θέσεις με τον υπερήρωα εαυτό που θα ήθελαν να είναι. Αναμετρώνται κι επιβιώνουν, μέσα από μια νέα πραγματικότητα όπου ρεαλιστικό και φανταστικό συγχέονται και αυτοί μεταλλάσσονται σε αυτό που ήθελαν αλλά δεν είχαν τολμήσει μέχρι τώρα», προσθέτει.

Ο Γιώργος Πετράκης, πολλά υποσχόμενος συγγραφέας, εισέρχεται στον χώρο με αυτό το βιβλίο, το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα στις 21 Φεβρουαρίου, από το βιβλιοπωλείο «Λεξικοπωλείο» στο Παγκράτι. Ομολογεί ότι «χρειάζεται τόλμη για την έκδοση» παρότι έγραφε από μικρός. Πρέπει ο συγγραφέας να μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα: «Αν το έργο αυτό μπορεί να ταξιδέψει μόνο του;» Αν οι λέξεις έχουν τη δική τους πνοή, που διαβάζοντάς τες «ο αναγνώστης θα αισθάνεται τις φλέβες στον λαιμό του να πάλλονται, όπως ακριβώς όταν παίζει δυνατά το μπάσο», υπογραμμίζει ο ίδιος.

Πηγή ΑΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ