Ευτυχώς ο Μητσοτάκης απάντησε στον Ερντογάν: Αμετακίνητα και αδιαπραγμάτευτα τα σύνορά μας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

image 7 1

«Τα όποια προβλήματα έχει η Ελλάδα με την Τουρκία ή με οποιοδήποτε άλλη χώρα, είναι αυτομάτως προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τονίζει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο γαλλικό πολιτικό περιοδικό Politique Internationale.
«Όταν η Τουρκία ανασχεδιάζει τον χάρτη της Μεσογείου δεν προκαλεί μόνο την Ελλάδα. Προκαλεί απροκάλυπτα την Ευρώπη. Και η Ευρώπη -φυσικά μαζί με την Ελλάδα- θα πρέπει να αντιδρά αναλόγως. Να θυμίζει στον κ. Ερντογάν ότι τα σύνορά μας είναι αμετακίνητα και αδιαπραγμάτευτα» επισημαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι η χώρα μας «αποτελεί διαχρονικά πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ο Πρωθυπουργός στέκεται ιδιαίτερα στις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις, στα άκυρα μνημόνια Τουρκίας – Σάρατζ και στις επεμβάσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου όπως αναφέρει το ant1news.gr. «Η Ελλάδα δεν μπορεί να μένει αδρανής απέναντι σε τέτοιου είδους ενέργειες. Το οφείλουμε στην προστασία του ελληνικού έθνους -αλλά και του συνόλου της Ευρώπης» τονίζει.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει ότι η Τουρκία δεν τηρεί τη συμφωνία με την ΕΕ για το προσφυγικό – μεταναστευτικό σημειώνοντας επίσης ότι «η Ευρώπη δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει σαν δικό της το δικό μας πρόβλημα. Αυτό που πιστεύω και το έχω μοιραστεί επανειλημμένως με τους αξιωματούχους της ΕΕ και τους ομολόγους μου, είναι ότι το μεταναστευτικό είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα. Δεν είναι ένα ελληνικό πρόβλημα που γίνεται κατά περιόδους ευρωπαϊκό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ