Έλεος… Οι Ευρωπαίοι πρέσβεις τραγούδησαν όρθιοι το «Happy Birthday» στον Τσαβούσογλου – Κι αυτός για ευχαριστώ απείλησε την ΕΕ (βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοβαρότης μηδέν… Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα… Αλήθεια, ήταν κι ο δικός μας Πρέσβης άραγε εκεί;

Το «Happy Birthday» στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου τραγούδησαν οι Ευρωπαίοι πρέσβεις, λίγο πριν την συνάντησή τους με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, όπου θα συζητούσαν για τις κυρώσεις της ΕΕ εξαιτίας των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Οι Πρέσβεις σηκώθηκαν όρθιοι και τραγούδησαν στον Τούρκο ΥΠΕΞ το Happy Birthday, δίνοντας του μάλιστα και δώρο έκπληξη. Όχι ότι έχει σημασία, αλλά η πρώτη ερώτηση του Τσαβούσογλου ήταν αν είναι ακριβό το δώρο…

.

.

Οι απειλές

Το ευχαριστώ του Τσαβούσογλου ήρθε λίγο αργότερα, όταν απείλησε με αντίποινα την ΕΕ μετά τις κυρώσεις για την κυπριακή ΑΟΖ. “Για κάθε αρνητικό βήμα που θα κάνει η ΕΕ εναντίον μας θα κάνουμε και εμείς ένα βήμα εναντίον”.

“Το ότι υπάρχει ένα αρνητικό κλίμα εναντίον της Τουρκίας εντός της ΕΕ δεν το βλέπουμε μόνο εμείς οι κυβερνώντες αλλά και ο λαός. Δυστυχώς η δυσπιστία βαθαίνει όσο περνάει ο καιρός”, ανέφερε αρχικά και συνέχισε: “Οι αποφάσεις που έχει λάβει η ΕΕ σε σχέση με τις δραστηριότητές μας για υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο, την Επιχείρηση Πηγή Ειρήνης (στη Συρία) και τα θέματα της Λιβύης έχουν προκαλέσει ένταση στις σχέσεις μας”.

Αναφερόμενος στην ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι η “αλληλεγγύη των μελών δεν μπορεί να είναι υπεράνω του διεθνούς δικαίου. Σε τελική ανάλυση μόλις πριν από λίγες μέρες το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επιβεβαίωσε ότι η ΕΕ δεν έχει αρμοδιότητα στο θέμα της διαμάχης μεταξύ Σλοβενίας και Κροατίας για τα σύνορα θαλάσσιας δικαιοδοσίας. Γι αυτό η ΕΕ δεν έχει αρμοδιότητα για παρόμοια απόφαση στην ανατολική Μεσόγειο”, ισχυρίστηκε.

Ο Τσαβούσογλου είπε πως αυτά τα θέματα μπορούν να επιλυθούν από κοινού. “Το θέμα των υδρογονανθράκων δεν είναι μόνο ένα θέμα μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει όλες τις χώρες της ανατολικής Μεσογείου. Εδώ, εάν η ΕΕ, συμπεριφερθεί με αμεροληψία, μπορούμε να εργαστούμε μαζί για ένα μηχανισμό που να θέτει υπό εγγύηση τα ίσα δικαιώματα των Τ/Κ. Όλοι μαζί μπορούμε να εργαστούμε”.

“Εάν συνεχίσουν να αρνούνται την ύπαρξη των Τ/Κ, για κάθε αρνητικό βήμα που θα κάνει η ΕΕ εναντίον μας θα κάνουμε και εμείς ένα βήμα εναντίον. Τότε τι θα γίνει, θα αυξηθεί η ένταση. Ωστόσο πρέπει να κάνουμε βήματα μαζί για την μείωση της έντασης”, ανέφερε.

με στοιχεία από politis.com.cy, anadolu

ΔΗΜΟΦΙΛΗ