Πέθανε ο γιατρός που πρώτος προειδοποίησε για τον Κορωνοϊό – Είχε κατηγορηθεί για διασπορά φημών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο γιατρός από την Κίνα, ο οποίος τον περασμένο Δεκέμβριο κλήθηκε σε αστυνομικό τμήμα της Ουχάν όπου δέχθηκε επίπληξη για «διασπορά φημών ηλεκτρονικά» αναφορικά με τον ιό, έχασε τη μάχη για τη ζωή, έχοντας νοσήσει από τον κορονοϊό. Πρόκειται για τον 34χρονο γιατρό Λι Γουένλιανγκ, ο οποίος στις 30 Δεκεμβρίου 2019 γνωστοποίησε ότι επτά ασθενείς του διαγνώστηκαν με ίωση τύπου SARS. Την 1η Φεβρουαρίου, οι εξετάσεις του γιατρού για βγήκαν θετικές.

Στα τέλη Δεκεμβρίου ο Λι εξήγησε ότι, σύμφωνα με τα τεστ στα οποία υπεβλήθησαν τα άτομα, η ασθένεια ήταν ένας κορονοϊός, δηλαδή μια οικογένεια ιών που περιλαμβάνει σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο (SARS). Οι μνήμες από την πανδημία SARS του 2003, που κόστισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους, είναι ακόμη βαθιές στην Κίνα. Ο Λι, που εργαζόταν στην Ουχάν, ζήτησε από τους φίλους του να ενημερώσουν τα κοντινά τους πρόσωπα ιδιωτικά. Κατηγορήθηκε από την αστυνομία, είχε όμως δίκιο…

«Οι νεκροί είναι περισσότεροι», αποκαλύπτει υπάλληλος σε νοσοκομείο στην Ουχάν

Σοκάρουν τα όσα αποκαλύπτει, μιλώντας στη Deutsche Welle, νοσοκομειακός υπάλληλος από την Ουχάν. Ο πραγματικός αριθμός νεκρών και κρουσμάτων από τον νέο κορονοϊό είναι πολύ μεγαλύτερος, όπως λέει. «Πιστεύω ότι υπάρχουν περισσότερα κρούσματα και νεκροί. Ακόμη και όταν η αξονική δείξει πνευμονία, δεν ακολουθούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες προκειμένου να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για τον συγκεκριμένο τύπο. Γιατί; Διότι οι λίστες αναμονής είναι πολύ μεγάλες. Όποιος όμως πεθαίνει χωρίς να έχει κάνει τις σχετικές εξετάσεις δεν καταγράφεται ως θύμα του κορονοϊού», επισημαίνει.

flash.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ