ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΟ SPITFIRE

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απέσυρε τα συνεργεία για τον καθαρισμό και τη στήριξη του χώρου του κτηρίου Spitfire στη νεκρή ζώνη παρά την Πύλη Πάφου στη Λευκωσία ο Δήμος της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, λόγω των συνεχών παρενοχλήσεων από τον τουρκικό στρατό κατοχής, δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθούν οι ενέργειες του Δήμου Λευκωσίας.

Ο Δήμος εκφράζει τη λύπη του γιατί τα Ηνωμένα Έθνη «δεν κατόρθωσαν να προσφέρουν την απαιτούμενη προστασία στα συνεργεία του εργολάβου, ούτως ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα στις αναγκαίες εργασίες για να αποτραπεί η κατάρρευση του κτηρίου».

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Ο Δήμος Λευκωσίας κατέβαλε έντονες προσπάθειες τις τελευταίες ημέρες για να επιτύχει καθαρισμό και στήριξη του κτηρίου του Spitfire. Δυστυχώς, λόγω των συνεχών παρενοχλήσεων από τον τουρκικό στρατό κατοχής, είμαστε υποχρεωμένοι να αποσύρουμε τα συνεργεία από τον χώρο και να διακόψουμε τις εργασίες.

Λυπούμαστε, γιατί τα Ηνωμένα Έθνη, παρά τις συζητήσεις που είχαμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, δεν κατόρθωσαν να προσφέρουν την απαιτούμενη προστασία στα συνεργεία του εργολάβου μας, ούτως ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα στις αναγκαίες εργασίες για να αποτραπεί η κατάρρευση του κτηρίου.

Λυπούμαστε επίσης γιατί η καλή συνεργασία που έχουμε με τους Τουρκοκύπριους, στο πλαίσιο του Ενιαίου Ρυθμιστικού Σχεδίου Λευκωσίας (Nicosia Master Plan), δεν απέτρεψε τις επεμβάσεις και παρενοχλήσεις του τουρκικού κατοχικού στρατού.

«Κίπρις»: Παραβίασαν τα «σύνορα» του ψευδοκράτους

Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις» σε σημερινό της δημοσίευμα αναφέρεται σε ισχυρισμούς σε δημοσίευμα του παράνομου Μπαϊράκ, σύμφωνα με τους οποίους οι Ελληνοκύπριοι παραβίασαν τα «σύνορα» του ψευδοκράτους στην περιοχή της Πύλης ΠΑΦΟΥ στην Λευκωσία, επεμβαίνοντας σε κτίριο που είναι γνωστό ως «Spitfire».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το «τμήμα αρχαιοτήτων και μουσείων», ο «δήμος» κατεχόμενης Λευκωσίας και ο στρατός σχεδίαζαν την επιδιόρθωση των ζημιών του κτιρίου που θεωρείται ιστορικό κτίριο και λόγω του γεγονότος ότι το κτίριο γειτνιάζει της νεκρής ζώνης ενημερώθηκαν τα Ηνωμένα Έθνη, αλλά προτού προλάβουν οι «αρχές» να κάνουν οτιδήποτε επενέβη η ελληνοκυπριακή πλευρά, με τα Ηνωμένα Έθνη να παραμένουν θεατές σε αυτήν την ούτω καλούμενη παραβίαση.

Όπως αναφέρεται, οι «αρχές» διαπίστωσαν ότι οι Ελληνοκύπριοι κατεδάφισαν ένα τμήμα του κτιρίου και «έκλεψαν» κάποια υλικά συμπεριλαμβανομένης και της ταμπέλας του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ελληνοκυπριακή πλευρά έστειλε και στρατιώτες στην νεκρή ζώνη απέναντι από το κτίριο, αλλά τελικά τους απέσυρε μετά από ενέργειες της τουρκοκυπριακής πλευράς.

ΠΗΓΗ: www.philenews.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ