Πέφτει πάλι η τουρκική λίρα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η τουρκική λίρα έχασε το ψυχολογικό όριο των 6 δολαρίων με το αμερικανικό νόμισμα για πρώτη φορά από τον περασμένο Μάιο, σπάζοντας ένα φράγμα το οποίο οι κρατικές τράπεζες της χώρας προσπαθούσαν να κρατήσουν εδώ και μήνες.

Το τουρκικό νόμισμα υποχωρούσε την Παρασκευή έως και κατά 1%, στις 6,0482 λίρες ανά δολάριο, με τις απώλειες να διευρύνονται μετά τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, που έδωσαν ώθηση στο δολάριο έναντι των ανταγωνιστικών του νομισμάτων.

Η πτώση αψήφησε τις προσπάθειες του τουρκικού τραπεζικού συστήματος να διατηρήσουν τα επίπεδα της λίρας. Οι τουρκικές τράπεζες πούλησαν έως και 4 δισ. δολάρια αυτήν την εβδομάδα, με την κίνησή τους αυτή να επιταχύνεται αργά το απόγευμα σήμερα, σύμφωνα με τέσσερις traders με γνώση του ζητήματος, τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, η τουρκική λίρα δεν είχε ξεπεράσει τα 6 δολάρια, παρά τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης με τον κοροναϊό στην παγκόσμια οικονομία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ