Δεν ξεχνάμε… Επιμνημόσυνη δέηση για τους τρεις ήρωες πιλότους που “χάθηκαν” στη νήσο Κίναρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέσσερα χρόνια πέρασαν από την μοιραία πτήση του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού Αgusta Βell-212 τα ξημερώματα της 11ης Φεβρουαρίου.

Έχοντας απονηωθεί από τη φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς κατά την εκτέλεση της άσκησης ”Αστραπή”, το ελικόπτερο συνετρίβη στη νήσο Κίναρο με τους τρεις επιβαίνοντες αξιωματικούς να χάνουν τη ζωή τους.

Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Αναστάσιου Τουλίτση, Κωνσταντίνου Πανανά και Λευτέρη Ευαγγέλου πραγματοποιήθηκε στο ακριτικό νησί. Εκεί παρευρέθησαν ο εκπρόσωπος των Ένοπλων Δυνάμεων πλοίαρχος Αθανάσιος Φώσκας, ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος , ο Αντιδήμαρχος Υποδομών και Κοινωνικής Μέριμνας Εμμανουήλ Βασσάλος, η Αντιδήμαρχος Τουριστικής και Πολιτιστικής Προβολής Καλλιόπη Δεσποτίδη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σταμάτης Γρίσπος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων Αμοργού, ο εκπρόσωπος του Αστυνομικού Σταθμού Αμοργού Κωνσταντίνος Κυπριωτάκης, ο Προϊστάμενος της Λιμενικής Αρχής Αμοργού Χαράλαμπος Σιδηρόπουλος, ο εκπρόσωπος της Ομάδας Αιγαίου Αναστάσιος Ζαννίκος και πολλοί Αμοργιανοί κάτοικοι αποδίδοντας τιμή στους πεσόντες.

mnimosyno kinaros1

Δάφνινα στεφάνια κατατέθηκαν στο μνημείο των τριών ηρώων του Πολεμικού Ναυτικού ενώ μετά την δέηση που τελέστηκε από τον Αιδεσιμότατο πατέρα Αντώνιο Δεσποτίδη μοιράστηκαν κόλλυβα. Ελιγμούς πραγματοποίησε το ελικόπτερο που μετέφερε στο νησί τον εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων σε ένδειξη χαιρετισμού.

Στο λόγο του ο Δήμαρχος Αμοργού ανέφερε πως οι ”τρεις αξιωματικοί περάσαν στην αιωνιότητα και παράλληλα έχουν γίνει ένα κομμάτι του έθνους, της πατρίδας άλλα και της ιδιαίτερης πατρίδας μας”.

mnimosyno kinaros2

Από την στιγμή αυτή δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι Ειρήνη Κατσοτούρχη και ο γιος της Γιώργος, μοναδικοί κάτοικοι της Κινάρου. Βαθιά συγκινημένη η ”κυρά” του νησιού υποδέχτηκε τους σημερινούς επισκέπτες,αφού ήταν εκείνη που – γνωρίζοντας καλύτερα απ’ τον καθένα τα δύσβατα σημεία της περιοχής – ανακάλυψε τις σωρούς των τριών “αγγέλων” όπως χαρακτηριστικά αποκαλεί τους πεσόντες αξιωματικούς.

mnimosyno kinaros3

mnimosyno kinaros4

mnimosyno kinaros5

mnimosyno kinaros6

mnimosyno kinaros7

πηγή: amorgos-news.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ