Πρώτα απείλησε “θεούς και δαίμονες” για τη Συρία ο Ερντογάν και μετά έσπευσε να πάρει τηλέφωνο τον Πούτιν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απειλές κατά του συριακού στρατού και του Άσαντ (κλασικά), της Ρωσίας και του Ιράν εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε συνέλευση του κυβερνώντος κόμματος στο τουρκικό κοινοβούλιο. “Σε ένα μέρος που χύνεται αίμα Τούρκων στρατιωτών, κανείς δεν θα είναι ασφαλής – δεν έχει σημασία πόσο ισχυρός είναι. Δεν θα κάνουμε πια παραχωρήσεις”, κραύγασε και μετά έσπευσε να τηλεφωνήσει στον Πούτιν.

“Το καθεστώς του Assad, η Ρωσία και ιρανική πολιτοφυλακή επιτίθενται σε πολίτες. Από δω και στο εξής θα επιτεθούμε στο καθεστώς παντού, εάν διεξάγονται επιθέσεις κατά των στρατιωτών μας. Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο στο έδαφος και στον αέρα χωρίς να περιμένουμε συναντήσεις. Τα αεροπλάνα που επιτίθενται στους πολίτες δεν θα είναι πλέον ασφαλή. Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, το καθεστώς να αποσυρθεί. Δεν θα περιμένουμε τα αποτελέσματα των ατελείωτων συναντήσεων, αλλά θα δούμε την πραγματικότητα στο έδαφος, θα χτυπήσουμε παντού το καθεστώς Assad, θα χρησιμοποιήσουμε όλη μας τη δύναμη – δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις και οι συμφωνίες δεν υλοποιήθηκαν”.

“Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να απομακρύνει τα στρατεύματα του καθεστώτος [του Σύρου Προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ] έξω από την ζώνη απαγόρευσης της Idlib, εκτός των παρατηρητηρίων μας, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου”, ανέφερε, επισημαίνοντας την ετοιμότητα της Άγκυρας να “χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε αναγκαία δύναμη γι ‘αυτό”.

“Σε ένα μέρος που χύνεται το αίμα των Τούρκων στρατιωτών, κανείς δεν θα είναι ασφαλής – δεν έχει σημασία πόσο ισχυρός είναι. Δεν θα κάνουμε πια παραχωρήσεις”.

Λίγο πιο μετά έπεσε το τηλεφώνημα

Η ανακοίνωση του Κρεμλίνου:

Με πρωτοβουλία της τουρκικής πλευράς, ο Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποίησε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Οι συζητήσεις συνεχίστηκαν σχετικά με διάφορες πτυχές της επίλυσης της συριακής κρίσης, κυρίως στο πλαίσιο της επιδείνωσης της κατάστασης στη ζώνη απαγόρευσης της κλιμάκωσης του Idlib.
Αναφέρθηκε η σημασία της πλήρους εφαρμογής των υφιστάμενων ρωσοτουρκικών συμφωνιών, συμπεριλαμβανομένου του Μνημονίου του Σότσι στις 17 Σεπτεμβρίου 2018. Για τους σκοπούς αυτούς συμφωνήθηκε να διεξαχθούν πρόσθετες επαφές μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ