Κορονοϊός Μακρόν: "Ορισμένα αγαθά και υπηρεσίες πρέπει να υπάρχουν ανεξάρτητα από τους νόμους της αγοράς"

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΟ ΚΟΥΤΣΑΒΑΚΙ
Κορονοϊός Μακρόν:  Από τις 10 Απριλίου, ο αριθμός των θυμάτων του κορονοϊού στη Γαλλία έφτασε τα 13.197 και 554 πέθαναν σε μια μέρα σε νοσοκομεία από τον COVID-19.  Περισσότερες από 90.000 περιπτώσεις λοίμωξης είχαν καταγραφεί σε ολόκληρη τη χώρα.  Περίπου 31.000 ασθενείς είναι σε νοσοκομεία.

Τα νοσοκομεία στο Παρίσι είναι υπερπλήρη.  Οι αρχές χρησιμοποιούν αθλητικές εγκαταστάσεις για να φιλοξενήσουν τους πληγέντες.  Το Στάδιο Georges Carpentier στο 13ο διαμέρισμα της πρωτεύουσας έχει μετατραπεί σε σταθμό απολύμανσης για ασθενοφόρα.  Η δήμαρχος του Παρισιού, Άννα Χιντάλγκο, έγραψε στο Twitter ότι σκέπτεται μια αυστηρότερη καραντίνα.  Σε συνέντευξή της με τη France Info, είπε ότι τις επόμενες μέρες οι κάτοικοι του  Παρισιού  “θα λάβουν 2 εκατομμύρια μάσκες προσώπου από ύφασμα που μπορεί να πλυθεί και να ξαναχρησιμοποιηθεί”.  Οι παριζιάνικες αγορές δεν λειτουργούν πλέον.

2020-04-14_06-13-02
Η επιδημία έχει καταλάβει όλες τις περιοχές. Η Ile-de-France και οι περιφέρειες της βορειοανατολικής Γαλλίας έχουν πληγεί περισσότερο: η Grande Est, η Βουργουνδία Franche-Comté, η O-de-France, η Auvergne-Rhône-Alpes. Όλες αυτές οι περιοχές συνορεύουν με άλλες χώρες της Ευρώπης. οι εσωτερικές περιοχές επηρεάζονται λιγότερο από τον ιό.
Στις 10 Απριλίου στη Γαλλία ξεκίνησε το μεγάλο Σαββατοκύριακο του Πάσχα, η χώρα έχει καλοκαιρινό καιρό, η θερμοκρασία ημέρας στο Παρίσι έφτασε τους 20 ° C. Οι αρχές φοβούνται ότι οι άνθρωποι θα είναι πιο πιθανό να σπάσουν την καραντίνα σε αυτόν τον καιρό.  τα μέτρα απομόνωσης έχουν ενισχυθεί σε πολλές πόλεις και περιφέρειες.  Έχει ενισχυθεί ο έλεγχος στις ακτές και στις παραλίες, στα δάση και στους αυτοκινητοδρόμους.france_coronavirus_ap-583x350-MACRON-COVID (1)

Στην Αλσατία, όπου έχει καταγραφεί ένα από τα υψηλότερα επίπεδα λοίμωξης, απαγορεύονται τα υπαίθρια αθλήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.  Η ίδια απαγόρευση επιβλήθηκε στην πόλη Saint-Etienne (περιοχή Rhône-Alpes) και στο Παρίσι.  Σε πολλές πόλεις θέρετρα, απαγορεύονται όλες οι τουριστικές δραστηριότητες, ιδίως η ενοικίαση καταλυμάτων.

 Η κυβέρνηση προβλέπει πτώση του ΑΕΠ κατά 6% φέτος, δήλωσε ο Γάλλος Υπουργός Οικονομίας Μπρούνο Λε Μάγιορ.  Ωστόσο, η μείωση είναι πιθανόν να είναι μεγαλύτερη, καθώς το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 6% μόνο κατά το πρώτο τρίμηνο.  Αυτή είναι η χειρότερη τριμηνιαία τιμή από το 1945.france_coronavirus_ap-583x350-MACRON-COVID (1)

Στις 9 Απριλίου, η Γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε αύξηση των δαπανών στο πλαίσιο του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την καταπολέμηση της κρίσης από 45 σε 100 δισ. Ευρώ και αύξηση των έκτακτων δαπανών για την υγειονομική περίθαλψη για το τρέχον έτος από 2 σε 7 δισ. Ευρώ.  Μέχρι τότε, 6.9 εκατομμύρια εργαζόμενοι από 628.000 εταιρείες έμειναν προσωρινά άνεργοι.  Από την έναρξη της καραντίνας, σχεδόν 700.000 Γαλλικές εταιρείες έχουν καταφύγει σε ένα ειδικό καθεστώς που επιτρέπει στους υπαλλήλους να μην απολυθούν. Αυτό το μέτρο για την εξοικονόμηση θέσεων εργασίας θα κοστίσει δισεκατομμύρια ευρώ, γράφει η ρωσική υπηρεσία του Radio France Internationale.

 Ο αριθμός των εργαζομένων με “τεχνική μερική/ ανεργία” αυξάνεται με ρυθμούς ρεκόρ.  Περισσότερο από το 31% των εργαζομένων στη Γαλλική ιδιωτική οικονομία ζουν τώρα σε προσωρινή ανεργία.  Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.  Το καθεστώς “τεχνικής ανεργίας” είναι ανοικτό στις εταιρείες να δηλώνουν σε μια στιγμή που συμφωνείται με την κυβέρνηση.  Οι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου λαμβάνουν το 84% του “καθαρού” μισθού από τον κρατικό προϋπολογισμό και τις πληρωμές ασφάλισης ανεργίας.  Τα άτομα με μισθό στο ελάχιστο επίπεδο MRT (στα γαλλικά – SMIC), δηλαδή περίπου 1200 ευρώ, διατηρούν το 100% του εισοδήματός τους.

MACRON-COVID

Οι αυτοαπασχολούμενοι δεν μπορούν να επωφεληθούν από ένα σύστημα μερικής ανεργίας. Ωστόσο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης για την καταβολή των αυτοαπασχολούμενων 1.500 ευρώ. Ενισχύσεις έως 2.000 ευρώ θα δοθούν και σε μικρές επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πτώχευση.

 Τα Γαλλικά συνδικάτα υποστήριξαν τη στρατηγική της κυβέρνησης για την τεχνική ανεργία και αντιτάχθηκαν στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που δεν επιθυμούσαν να αναστείλουν τις επιχειρήσεις τους.  Για παράδειγμα, η πλατφόρμα εφοδιαστικής της PSA Peugeot Citroën στην πόλη Wesoul (τμήμα Haute-Saône) συνεχίζει να λειτουργεί παρά το γεγονός ότι έχουν εντοπιστεί στην εταιρεία 128 κρούσματα μόλυνσης από κορονοϊό.  Το μεγαλύτερο Γαλλικό συνδικάτο, η Γενική Συνομοσπονδία Εργασίας (GCC), απαιτεί να κλείσει η εταιρεία.  Συνολικά, το εργοστάσιο στο Vesoul απασχολεί περίπου χίλια άτομα και το 13% μπορεί να έχουν μολυνθεί.france_coronavirus_ap-583x350-MACRON-COVID (3)

 “Οι άνθρωποι πηγαίνουν στην εργασία τους  με  τον  φόβο μήπως την χάσουν, αλλά τα μέσα προστασίας έχουν παρασχεθεί μόνο υπό την πίεση  των συνδικάτων και επίσης δόθηκαν πολύ αργά’’ γράφει η  L’Humanite.  Το GCC απαιτεί να κλείσει η εταιρεία: “Η ασφαλής απόσταση σε αυτή την περίπτωση είναι η απόσταση από το σπίτι του εργαζομένου μέχρι την είσοδο της εργασίας!”

 Τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν της «έκρηξη μερικής ανεργίας» στην Κορσική, όπου αναπτύσσεται κυρίως ο τουρισμός και η βιομηχανία ψυχαγωγίας.  Στο νησί, «το ένα τέταρτο της οικονομικής δομής» παραλύει, γράφει η ιστοσελίδα των περιφερειακών και τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών France Bleu.  Τριάντα πέντε χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν προσωρινά ανεργία, κυρίως στον εμπορικό τομέα, στα ξενοδοχεία και στα εστιατόρια.

 Ο τουρισμός στη Γαλλία έχει σταματήσει.  Μόνο τον Απρίλιο, η τουριστική βιομηχανία έχασε 10 δισ. Ευρώ.  400 χιλιάδες άτομα που απασχολούνται στη βιομηχανία έχουν μείνει άνεργοι, 50 χιλιάδες εποχικές θέσεις εργασίας θα ακυρωθούν ή θα αναβληθούν. Ο υπουργός Εξωτερικών Jean-Baptiste Lemoine δήλωσε σε συνέντευξή του στο Radio Sud ότι «εάν η κατάσταση διαρκέσει  τρεις μήνες», οι απώλειες της Γαλλικής τουριστικής βιομηχανίας, η οποία απασχολεί δύο εκατομμύρια ανθρώπους, θα φτάσουν τα 40 δισ. Ευρώ.france_coronavirus_ap-583x350-MACRON-COVID (2)

Σύμφωνα με την INSEE, οι μεταφορές, τα ξενοδοχεία, η τροφοδοσία και η αναψυχή έχουν επηρεαστεί σοβαρά. Πολύ λιγότερες ζημίες έχουν σημειωθεί στις τηλεπικοινωνιακές και ασφαλιστικές βιομηχανίες. Η κατανάλωση νοικοκυριών στη Γαλλία μειώθηκε κατά 35% λόγω της μείωσης των οικογενειακών δαπανών στο ελάχιστο.
Υπάρχει τώρα ένα σκάνδαλο γύρω από τις αδέξιες προσπάθειες της κυβέρνησης να κρύψει τους λόγους για την έλλειψη ιατρικών μασκών στη χώρα. Όπως αποδείχθηκε, μέχρι το 2013, η Γαλλία είχε στρατηγικό αποθεματικό, μεταξύ άλλων, ένα δισεκατομμύριο ιατρικές μάσκες. Το 2013, το αποθεματικό αυτό εξαλείφθηκε στο πλαίσιο της πολιτικής μεγιστοποίησης των περικοπών των δημοσίων δαπανών. Τους τελευταίους δύο μήνες, η κυβέρνηση «εξαπάτησε σκόπιμα τους ανθρώπους να αποφύγουν ένα σκάνδαλο για την έλλειψη μάσκας», γράφει η L’Humanite.
“Εάν οι άνθρωποι διατηρούν μια ασφαλή απόσταση μεταξύ τους, δεν χρειάζονται μάσκες”, δήλωσε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Σιβέτ Ντιάγιε στα μέσα Μαρτίου. “Προσωπικά, δεν ξέρω πώς να χρησιμοποιήσω μια μάσκα. απαιτεί ειδικές δεξιότητες” είπε.
«Ήρθε η ώρα να απορρίψετε τους μύθους σχετικά με τις μάσκες», υποστήριξε η υπουργός οικονομικών και οικονομικών Agnes Pannier-Rünache την 19η Μαρτίου. – Η διατήρηση τουλάχιστον ενός μέτρου είναι ένα πιο αποτελεσματικό μέτρο από το να φοράτε μάσκα. Με την ευκαιρία, γνωρίζουμε περιπτώσεις λοίμωξης μεταξύ ανθρώπων που φορούν μάσκες». Ακόμη και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, κ. Edouard Philippe, μιλώντας ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής, δήλωσε: “Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η χρήση μάσκας έχει ευεργετική επίδραση στην κατάσταση αυτή, διότι πολλοί άνθρωποι την χρησιμοποιούν εσφαλμένα”.
MACRON-COVID
Όπως έχουμε ήδη γράψει, τις τελευταίες ημέρες, η Γαλλία έχει λάβει μέτρα για να δημιουργήσει τη δική της παραγωγή μάσκας. σήμερα εκατομμύρια μάσκες εισάγονται στη χώρα από την Κίνα από ρωσικά αεροσκάφη. Εντούτοις, αυτά τα μέτρα ήρθαν μόνο αφού η Γαλλική Ακαδημία Ιατρικών Επιστημών κάλεσε την κυβέρνηση να αλλάξει την προσέγγισή της στο πρόβλημα.

 Η επιδημία αποκάλυψε τις αδυναμίες της Γαλλικής οικονομίας, μία από τις οποίες εξαρτάται από την Κίνα, η οποία σε ορισμένες περιοχές φθάνει το 80%.  Ο πρόεδρος της Γαλλίας, κ. Emmanuelle Macron, σε διάγγελμά του προς το έθνος στις 6 Μαρτίου 2019 είχε πει: “Η πανδημία του Coronavirus έχει δείξει ότι ορισμένα αγαθά και υπηρεσίες πρέπει να υπάρχουν ανεξάρτητα από τους νόμους της αγοράς.  Πρέπει να ξανακερδίσουμε τον έλεγχο. “

 Τα προβλήματα στη Γαλλία δεν είναι μόνο με μάσκες. Οι πρώην υπάλληλοι ενός εργοστασίου Luxfer στο Gersa (περιοχή Auvergne-Rhône-Alpes) ζήτησαν από τον πρόεδρο Μακρόν να εθνικοποιήσει ένα εργοστάσιο που παλαιότερα παρήγαγε τις απαραίτητες φιάλες οξυγόνου σήμερα, αλλά έκλεισε από τους Βρετανούς ιδιοκτήτες του.  Ήταν η μοναδική μονάδα του είδους της στην Ευρώπη.  Οι εργοστασιακοί εργάτες στο δρόμο απαιτούν τώρα να γίνει εθνικοποιημένο το εργοστάσιο και να ξανανοίξει.

 Σύμφωνα με τον Marin Le Pen, ηγέτη του κόμματος National Front, η χώρα θα αλλάξει μόλις νικηθεί  ο ιός.

 fondsk.ru &  tokoutsavaki.blogspot.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ