Η Ελλάδα να προσέλθει σε διάλογο για να διεκδικήσει και όχι για να παραδώσει

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ναι στο διάλογο αλλά με αυτούς τους όρους… Γερμανία, Αμερική και άλλοι «σύμμαχοι» και «εταίροι», πιέζουν την Ελλάδα να δεχθεί διάλογο με την Τουρκία για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός

Απειλές ακούγονται από τα χείλη του σουλτάνου, λεονταρισμοί εκτοξεύονται από τα χείλη της κυβέρνησης. Όλα όμως δείχνουν μια μεθόδευση που πιθανότερο θύμα της θα είναι η Ελλάδα.

Έχουμε τονίσει και στο παρελθόν, η χώρα μας να συνάψει συμμαχίες ουσιαστικές κι όχι λεκτικές, με χώρες ισχυρές, με χώρες που έχουν τα ίδια ή παρεμφερή συμφέροντα στην περιοχή της Μεσογείου. Μια τέτοια χώρα είναι η Γαλλία. Οι διπλωματικές συζητήσεις με την Ρωσία έχουν καθυστερήσει σημαντικά, ασφαλώς γιατί οι «προστάτες» μας Γερμανία και Αμερική, δεν επιθυμούν την σύναψη διπλωματικής και στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – Ρωσίας και αυτό μας το απαγορεύουν (όποιος έχει αντίρρηση ας το διαψεύσει με στοιχεία). Απόδειξη αποτελεί η αρνητική στάση του Έλληνα πρωθυπουργού στην πρόταση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, να αναλάβει διαμεσολαβητικές ενέργειες για την αποκλιμάκωση της κρίσης με την Τουρκία.

Όμως, αφού μας πιέζουν οι «φίλοι» κι «εταίροι» μας να συζητήσουμε με την Τουρκία το μεγάλο θέμα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου και να βρούμε «συμβιβαστική» λύση (δηλαδή παραχώρηση όχι μόνο κυριαρχικών δικαιωμάτων αλλά και απώλεια σημαντικών οικονομικών πόρων από τα τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου και υδρογονανθράκων) ας το δεχθούμε καταθέτοντας τους όρους της Ελλάδας οι οποίοι πρέπει να γίνουν δεκτοί πριν ακόμα η χώρα μας καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Πρώτος όρος είναι, η διαγραφή ΟΛΩΝ των χρεών της χώρας μας προς τους δανειστές μας καθώς και απαλοιφή όλων εκείνων των περιοριστικών όρων που εμποδίζουν την αυτόνομη ανάπτυξη της χώρας (μνημόνια).
Δεύτερος όρος είναι, η Γερμανία να καταβάλει στη χώρα μας τις πολεμικές αποζημιώσεις για τα εγκλήματα και τις καταστροφές που προξένησε στην Ελλάδα κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
Τρίτος όρος είναι, η Γερμανία να αποδώσει στη χώρα μας, το ποσόν του δανείου που έλαβε σε βάρος της κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου με τους νόμιμους τόκους.
Τέταρτος όρος είναι, η αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου από την Αμερική, της Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και από την… Τουρκία!
Πέμπτος όρος είναι, η απομάκρυνση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο κι η αναγνώριση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της.
Έκτος όρος είναι, η προστασία των ελληνικών μειονοτήτων από ανθελληνικές κυβερνήσεις (Βόρεια Ήπειρος, Ανατολική Θράκη, Ίμβρος & Τένεδος, Τουρκία).
Αν αυτοί οι όροι γίνουν αποδεκτοί από όλους, υπογραφούν τα σχετικά πρωτόκολλα, ασφαλώς και η Ελλάδα να καθίσει ως ισότιμο κι ισάξιο μέλος της παγκόσμιας κοινότητας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δικαιωμένη για όλα όσα έχει υποστεί από «φίλους» κι αντιπάλους. Αν όμως αρνηθούν οι «προστάτες» της ανθρωπότητας, αυτοί που έχουν αιώνες τώρα, τα χέρια τους βαμμένα με το αίμα εκατομμυρίων αθώων ανθρώπων, τότε η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει την μόνο στάση που μας δίδαξαν και παρέδωσαν από γενιά σε γενιά οι πρόγονοί μας.

Να αρνηθεί την όποια συζήτηση με εκείνους που αποδεδειγμένα έχουν εισβάλει σε άλλες χώρες, με μοναδικό σκοπό, την αρπαγή των πλουτοπαραγωγικών περιοχών τους. Κι ένας τέτοιος εισβολέας είναι και η Τουρκία.

Η Ελλάδα οφείλει τότε να απαιτήσει την καταδίκη της Τουρκίας για την πώληση οπλικών συστημάτων στη Λιβύη καθώς και την αποστολή στρατευμάτων και μισθοφόρων παρά το εμπάργκο που έχει επιβάλει η διεθνής κοινότητα.

Η Ελλάδα οφείλει να απαιτήσει να σταματήσει ο διάλογος για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (μπορεί να θέσει βέτο) γιατί απλά είναι μια χώρα που εμφανών καταπατά εντός κι εκτός των συνόρων της τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Ελλάδα οφείλει να απαιτήσει από τους «συμμάχους» κι «εταίρους» της να πάρουν σαφή θέση υπέρ ποιανού το μέρος είναι βάσει του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας.

Δύσκολα όλα αυτά αλλά πιστεύω πως είναι καλύτερα από τα παρακάλια που μέχρι σήμερα, σαν μικρά παιδάκια, αρκούνται οι πολιτικοί μας.

Αρχή άνδρα δείκνυσι.

Κι αυτό φυσικά ισχύει για όλους τους πολιτικούς μας. Κυβέρνησης κι αντιπολίτευσης….

ΔΗΜΟΦΙΛΗ