18/09/2021

Δεκάδες ελληνικά μαχητικά θα «χτυπήσουν» από την Λιβύη μέχρι την Αμμόχωστο!

Δύο μεγάλες αεροναυτικές ασκήσεις με πρωταγωνιστή την Ελλάδα, που θα καλύψουν από την Λιβύη μέχρι την αμμόχωστο, αποδεικνύουν την στρατηγική σκέψη του αρχηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και το πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να παρέμβει με σκληρό χτύπημα κατά των τρομοκρατών, όπου χρειαστεί.

Πριν δύο ημέρες το olympia αποκάλυπτε την ευθεία εμπλοκή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στην κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή, μετά την έλευση των μαχητικών από τα Εμιράτα στην Κρήτη καθώς και τουλάχιστον 100 αντρών.

Πριν από λίγο λοιπόν ο Χρήστος Μαζανίτης στον Ενικό, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αποκαλύπτοντας την συντονισμένη διενέργεια δύο ασκήσεων με την πρωταγωνιστική συμμετοχή της Ελλάδας οι οποίες θα ξετυλιχθούν σε όλη την ανατολική Μεσόγειο, καλύπτοντας – καθόλου συμπτωματικά – όλο το σκέλος που ο Ερντογάν ονειρεύεται να ανασυστήσει την οθωμανική αυτοκρατορία.

«Οι δυνάμεις του καλού λοιπόν αυτή τη φορά δεν πρόκειται να πιαστούν στον ύπνο. Ήδη στην Σούδα βρίσκονται μαχητικά αεροσκάφη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, έτοιμα για δράση. Ο στρατηγός Φλώρος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους ομολόγους του σε Αίγυπτο, Εμιράτα αλλά και την Γαλλία. Η οποία επίσης διαθέτει μαχητικά αεροσκάφη αυτή τη στιγμή στην Κρήτη. Αλλά και στην Κύπρο».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες του Ενικός, μαχητικά και στρατιωτικοί από τα Εμιράτα θα μείνουν τουλάχιστον για δύο βδομάδες στην Κρήτη.

Η δεύτερη μεγάλη άσκηση ξεκινά σε δύο εικοσιτετράωρα και θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Αυγούστου. Θα είναι τετραμερής στην οποία θα συμμετέχουν Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία και Κύπρος. Ήδη Γάλλοι έχει στείλει Ραφάλ τα οποία βρίσκονται σε κυπριακό έδαφος και θα συμμετέχουν στην άσκηση. Μία άσκηση η οποία δείχνει περίτρανα ότι η Κύπρος δεν είναι καθόλου μακριά!

Και ο συμβολισμός του πεδίου της άσκησης, από το Καστελόριζο μέχρι την Αμμόχωστο, είναι σαφές μήνυμα προς την Τουρκία. Ας τολμήσει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ