Οι “Πρέσπες” θα είναι πταίσμα μπροστά στην υλοποίηση της “Γαλάζιας Πατρίδας” που δρομολογήθηκε χθες στη Βουλή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Πέτρου Χασάπη

Χθες η «τρόϊκα» εσωτερικού (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ), οι σύγχρονοι «Νοταράδες», άνοιξαν διάπλατα τις Κερκόπορτες στη σημερινή Τουρκία, σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων. Ψήφισαν στη Βουλή των Ελλήνων, μειωμένη επήρεια  για τα νησιά μας, ακόμα και για την Κρήτη. Πριν από οτιδήποτε άλλο, τίθεται ένα αμείλικτο  ερώτημα: Με ποια αιτιολογία πλέον θα αρνηθούμε στην επιθετική Τουρκία μειωμένη επήρεια στα νησιά του Αιγαίου και στο Καστελλόριζο; Με ποια; Δεν υπάρχει πλέον.
Χθες λοιπόν, τα τρία κόμματα, προφανώς προσυνεννοημένα, κατ’ αρχήν απέρριψαν ένσταση αντισυνταγματικότητας για μείωση άσκησης εθνικής κυριαρχίας, που κατέθεσε το κόμμα της Ελληνικής Λύσης και στη συνέχεια προχώρησαν σε ψήφιση μειωμένης επήρειας για τα νησιά που περιλαμβάνονται στις συμφωνίες. Δηλαδή ψήφισαν να έχουν τα νησιά μας μικρότερες ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, από εκείνες που μας δίνει το διεθνές δίκαιο. Αυτά τα κόμματα που επικαλούνται συνεχώς το διεθνές δίκαιο, χθες παραιτήθηκαν των δικαιωμάτων, που μας αναγνωρίζει το διεθνές δίκαιο, υπέρ των αντισυμβαλλομένων τους.

026782F7 CAD6 4F07 8BD7 4200272E5375
Ο Πέτρος Χασάπης

Όμως, η εθνική αυτή μειοδοσία δεν έγινε μόνο προς όφελος των αντισυμβαλλομένων (Ιταλίας και Αιγύπτου) για να μην κοροϊδευόμαστε. Άλλωστε με τα δύο αυτά κράτη ήμασταν σε συνεχείς διαβουλεύσεις για δεκαετίες, ακριβώς γιατί δεν ικανοποιούσαμε τα αιτήματά τους, που χθες κάναμε δεκτά με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς να πάρουμε το παραμικρό ισομερές αντάλλαγμα. Δηλαδή παραβιάσθηκε και αυτή η αρχή της ισότητας που επιβάλει το Σύνταγμα. Αυτή η εθνική μειοδοσία, εκτιμώ ότι έγινε για να ανοίξει ο δρόμος ικανοποίησης των απαιτήσεων της Τουρκίας, κατόπιν εντολών των Γερμανών και των Αμερικανών, με τη σύμφωνη γνώμη και της εδώ ελίτ, που αποτελεί την «πέμπτη φάλαγγα» σε βάρος του ελληνισμού.
Αυτοί που ψήφισαν χθες, δεν είναι ανόητοι. Προφανώς γνώριζαν ότι τώρα πια δεν έχουμε καμία δικαιολογία απέναντι στον Ερντογάν, για μη μειωμένη επήρεια στα νησιά του Αιγαίου και στο Καστελλόριζο. Θεωρώ ότι ψήφισαν μειωμένη επήρεια γιατί είναι τρομοκρατημένοι και έτοιμοι να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των Τούρκων σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο, με αντίστοιχη μείωση της εθνικής μας κυριαρχίας, προκειμένου να αποφύγουν τον ενδεχόμενο πόλεμο που απειλεί ο Ερντογάν.
Χθες ακούστηκε στη Βουλή ως αιτιολογία για την απόρριψη της ένστασης αντισυνταγματικότητας των συμφωνιών με Ιταλία και Αίγυπτο, το αμίμητο, ότι άλλο είναι η άσκηση της εθνικής κυριαρχίας και άλλο τα κυριαρχικά δικαιώματα, λες και ότι η εθνική κυριαρχία δεν ασκείται μέσω των κυριαρχικών δικαιωμάτων ή ότι μπορούν να υπάρχουν κρατικά κυριαρχικά δικαιώματα, χωρίς να υπάρχει κράτος. Με τέτοιες λοιπόν λεκτικές ακροβασίες, μειώνουν τα δικαιώματα της χώρας, εμπαίζοντας πολιτικά τον ελληνικό λαό. Δυστυχώς, η ελληνική ελίτ έχει φροντίσει ώστε η Ελλάδα να είναι το μόνο κράτος που δεν έχει Συνταγματικό Δικαστήριο, που θα ακύρωνε τόσο τις Πρέσπες, όσο και τις συμφωνίες που ψηφίσθηκαν χθες ως αντισυνταγματικές, όπως έπραξε το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας που ακύρωσε την ΑΟΖ Αλβανίας Ελλάδας.
Τι θα γίνει τώρα; Απλά θα υλοποιηθεί η «Γαλάζια Πατρίδα» του Ερντογάν σε βάρος του ελληνικού Αιγαίου. Με τη χθεσινή ψηφοφορία από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ανοίγει ο δρόμος να αποκοπεί η σύνδεση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου μεταξύ τους, με μειωμένη ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, με αποτέλεσμα να ανοίξουν δίαυλοι εισροής της τουρκικής ΑΟΖ και της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στο κεντρικό Αιγαίο, μέχρι τον 25ο Μεσημβρινό στη μέση του Αιγαίου. Αυτή θα είναι η πρώτη φάση, γιατί δεν νομίζω να είναι κάποιος βλάκας, που να μην πιστεύει ότι αργότερα οι Τούρκοι δεν θα απομονώσουν και δεν θα αποκόψουν τα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα οποία ήδη γεμίζουν με Ισλαμιστές λαθροεισβολείς και αφού προηγουμένως πιέσουν για την αποστρατικοποίησή τους. Δεν συζητάμε φυσικά για Καστελλόριζο και Ανατολική Μεσόγειο. Εκεί απλά θα πάμε από τον 27,59 Μεσημβρινό, στον 28ο για να φανεί ως τεράστια νίκη.
Η προπαγάνδα της «τρόϊκας» εσωτερικού, μας λέει ότι με τη συμφωνία με την Αίγυπτο ακυρώσαμε το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Τίποτα δεν ακυρώσαμε. Απλά τώρα υπάρχουν δύο διασταυρούμενες συμφωνίες, οι οποίες θα κριθούν είτε με τα όπλα όπως και πριν, είτε με τη Χάγη. Και σε ότι αφορά τα όπλα ξεχάστε το, μόνο για καμία παρέλαση θα τα έχουμε πλέον. Όπως προφανώς γίνεται αντιληπτό από τα πιο πάνω, μάλλον όλα είναι προσυμφωνημένα και προαποφασισμένα πάνω στη παλιότερη γραμμή των «εκσυγχρονιστών» και κανένας πόλεμος δεν πρόκειται να γίνει.
Η ελληνική κρατικοδίαιτη, σάπια και παρασιτική ελίτ, δεν θα αφήσει με τίποτα την εκμετάλλευση του ελληνικού λαού, τον οποίο θεωρεί πολύ βολικό και τον κάνει ό,τι θέλει. Ένας πόλεμος θα ανέτρεπε αυτή την ελίτ, θα διέλυε το ανήμπορο πολιτικό σύστημα, θα άλλαζε Σύνταγμα και θα οδηγούσε σε κοινωνικές ανατροπές. Αυτό προφανώς δεν το διακινδυνεύει αυτή η εθνομηδενιστική ελίτ με τίποτα. Επομένως πιθανολογώ ότι πόλεμος δεν πρόκειται να γίνει, ό,τι και να ζητήσει ο Ερντογάν, ο οποίος γνωρίζει τα “χούγια” της ελληνικής ελίτ, καλύτερα απ’ ότι ο ελληνικός λαός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ