Μετανάστες ρημάζουν τα χωριά του Έβρου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ώρα που η χώρα μαστίζεται από την πανδημία του κορωνοϊού και τις συνέπειες που αυτή επιφέρει στον δημόσιο βίο, δεκάδες αλλοδαποί παραβιάζουν τα χερσαία σύνορα και επιδίδονται σε ληστείες σπιτιών και λεηλασίες περιουσιών στον ακριτικό Έβρο.

Εντονότερο είναι το πρόβλημα στα χωριά του Σουφλίου, όπου τα συνεχόμενα περιστατικά διαρρήξεων από πρόσφυγες και μετανάστες έχουν αναγκάσει τους κατοίκους να κλείνονται στα σπίτια τους από νωρίς το απόγευμα.

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί είναι η ληστεία που σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες στο χωριό Σιδηρώ, όπου μετανάστες παραβίασαν την πόρτα ενός παντοπωλείου, κατευθύνθηκαν στην ταμειακή μηχανή, την οποία άδειασαν ανενόχλητοι, και στη συνέχεια πήραν ποτά και τρόφιμα.

Μάλιστα, το θράσος τους δεν περιορίστηκε μονάχα στα παραπάνω, αλλά ακριβώς έξω από το κατάστημα που διέρρηξαν έστρωσαν τραπέζι και έκαναν… τσιμπούσι με τα κλοπιμαία τρόφιμα.  Ο ιδιοκτήτης, μόλις αντιλήφθηκε τι συνέβη, ειδοποίησε έντρομος την Αστυνομία, ωστόσο οι δράστες είχαν προλάβει να εξαφανιστούν μετά το πλουσιοπάροχο γεύμα τους. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, δεν αποκλείεται να τους περίμενε κάποιος διακινητής με σκοπό να τους μεταφέρει στη συμπρωτεύουσα.

Πάντως, εκτός από τα αυξημένα περιστατικά εγκληματικότητας, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Έβρου είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι μετά τη δήλωση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, ο οποίος κατά τη διάρκεια δημοτικού συμβουλίου στη Χίο έκανε λόγο για επέκταση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης και του Προαναχωριακού Κέντρου Κράτησης στο Φυλάκιο Ορεστιάδας ώστε να γίνει δομή χωρητικότητας όπως αυτή της Σάμου. Αξίζει να σημειωθεί πως στην Ορεστιάδα φιλοξενούνται 500 μετανάστες και με την εξαγγελθείσα επέκταση η χωρητικότητα θα αγγίξει τους 5.000.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ