Θα πληρώσει τη νύφη για τον Πολάκη ο Καλαφάτης;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σενάρια αλλαγής του Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, που πληροφορίες τον φέρουν να μην παρίσταται στην ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ! -Το πρώτο μεγάλο πλήγμα στη «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα!

Του Βασίλη Σκουρη από το ieidiseis.gr

Ο Σταύρος Καλαφάτης δείχνει να πληρώνει τη νύφη για την μη υπερψήφιση από τους «γαλάζιους» βουλευτές της άρσης της ασυλίας του Παύλου Πολάκη, κατόπιν μήνυσης του εκδότη των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη.

Πληροφορίες φέρουν το Μέγαρο Μαξίμου να αποδίδεται η ευθύνη του συντονισμού στον Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, ενώ ταυτόχρονα επιμένουν πως ο Σταύρος Καλαφάτης δεν έχει κληθεί να παραστεί στην ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, αν και Θεσσαλονικιός!

Φήμες, μάλιστα, επιμένουν, αν και δεν επιβεβαιώνονται επισήμως, πως ο Γραμματέας της ΚΟ θα αντικατασταθεί από τη θέση του σε λίγο χρονικό διάστημα, ίσως στο πλαίσιο ενός κομματικού ανασχηματισμού!

Στο Μαξίμου, ωστόσο, θεωρούν ανησυχητικό (όπως και είναι) δείγμα σε καθεστώς απόλυτης επικράτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πολιτικό τοπίο, 88 από τους 158 βουλευτές της ΝΔ να μην προσέλθουν να ψηφίσουν κατά της άρσης της ασυλίας του Παύλου Πολάκη, να κινηθούν δηλαδή ενάντια στην επίσημη κομματική γραμμή! Και αυτό, καθώς κατανοούν ότι το πρόβλημα δεν έγκειται απλώς στην μη αποτελεσματική κινητοποίηση της ΚΟ από τον Γραμματέα της ΚΟ, ούτε μόνο από τη λεγόμενη «συναδελφική αλληλεγγύη» που υπάρχει σε τέτοιες ψηφοφορίες μεταξύ των βουλευτών-άλλωστε, υπάρχει «γαλάζιος βουλευτής» που θα έδειχνε …«αλληλεγγύη» στον Παύλο Πολάκη; Τα βαθύτερα μηνύματα της στάσης των βουλευτών επιχειρούν προφανώς να αναλύσουν, γιατί εάν συμβαίνει αυτό σήμερα, στις συνθήκες πλήρους επικράτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, φανταστείτε τι θα γίνει όταν η φθορά που ξεκινά λάβει διαστάσεις!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ