Επιστολή στο Δήμαρχο Λάρνακας: Να ονομαστεί η οδος Ινσταμπούλ σε οδος Κωνσταντινουπόλεως

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΥΠΡΟ (Σ.Ε.Υ.Α.Ε.Κ.)
Φειδίου 14
ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΓΩΝΑ ΚΥΠΡΟΥ» (ΣΑΚ)
Αθήνα, 27-8-2020

ΠΡΟΣ: Αξιότιμο Δήμαρχο Δήμου Λάρνακας
Κύριον Ανδρέα Βύρα και το Δημοτικό Συμβούλιο.
Φδι Δημοτικού Γραμματέα [email protected]
[email protected]

Κύριε Δήμαρχε και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Η επιτροπή μας, η Σ.Ε.Υ.Α.Ε.Κ. και το Σωματείο «ΣΑΚ» από την πρώτη στιγμή που ο Αττίλας πάτησε το πόδι του στην Μεγαλόνησο, προσπάθησαν και προσπαθούν να εκδηλώνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς τον αδελφό κυπριακό λαό και να αγωνίζονται για μια Ελεύθερη και Δημοκρατική Κύπρο που το μέλλον της θα καθορίζουν αποκλειστικά όλοι, χωρίς εξαίρεση και διακρίσεις οι πολίτες της και θα είναι απαλλαγμένη από ξένους στρατούς και εξαρτήσεις.

Σήμερα που η Τουρκία συνεχίζει την επιθετική πολιτική της:

– Σε βάρος της Κύπρου με την εγκατάσταση ενός Αττίλα ΙΙΙ στην Α.Ο.Ζ. της Κυπριακής Δημοκρατίας και με τις εντεινόμενες απειλές της για δημιουργία ακόμα και βάσεως στα κατεχόμενα.

-Σε βάρος της Ελλάδας με την παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων της στο Αιγαίο και τη σύναψη του παράνομου τουρκολυβικού Συμφώνου, ποδοπατώντας το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.

– Και σε βάρος Πολιτιστικών Μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς, με πρόσφατες ενέργειές της, τη μετατροπή του συμβόλου της Οικουμενικής Ορθοδοξίας και όχι μόνο, της Αγιάς Σοφιάς, σε τζαμί, όπως και της επίσης ιστορικής και πολιτιστικής αξίας Μονής της Χώρας.

Η Σ.Ε.Υ.Α.Ε.Κ. και το Σωματείο «ΣΑΚ» εκτιμούν ότι είναι καιρός, ως Ελληνισμός, ως Ελλάδα και Κύπρος να τερματίσουμε την τακτική του κατευνασμού και του «καλού παιδιού», με τις συνεχείς υποχωρήσεις μας, έναντι ακόμα και των ιταμών προκλήσεων της Τουρκίας και να πούμε το «ως εδώ…».

Έτσι ως ένα στοιχειώδες δείγμα αντίδρασής μας, στα όσα διαπράττει η Τουρκία σε βάρος μας και στα όσα ανόσια έχει διαπράξει στους πολιτιστικούς θησαυρούς, στα κατεχόμενα, ο Δήμος Λάρνακας, χωρίς να καταστρέψει τίποτε απολύτως, γεγονός ξένο προς τον πολιτισμό και τις πανάρχαιες παραδόσεις του, με απόφασή σας θα ήταν σημαντικό στην οδό ΙΝΣΤΑΜΠΟΥΛ, να δοθεί το πραγματικό όνομά της. Να γίνει οδός ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ.

Όχι ότι με τον τρόπο αυτό θα σταματήσουμε την επιθετικότητα της Τουρκίας, αλλά επαναλαμβάνουμε, ότι μια τέτοια απόφαση θα στέλνει ένα καθαρό μήνυμα ότι ο γίγας, ελληνική συνείδηση και ελληνικό φιλότιμο, αρχίζει να αντιδρά στις μύριες προκλήσεις και επιθέσεις του αντιπάλου.

Με εκτίμηση,
Ευάγγελος Κουρής, νομικός και πρόεδρος της Σ.Ε.Υ.Α.Ε.Κ.
Γεώργιος Κουρούκλης, νομικός και πρόεδρος Σ.Α.Κ.
Δημήτρης Αλευρομάγειρος, Στρατηγός ε.α.
Μανώλης Μηλιαράκης, δημοσιογράφος, μέλος Σ.Ε.Υ.Α.Ε.Κ.
Αθανασία Φωτιάδη, νομικός, αντιπρόεδρος Σ.Σ. δικηγόρων Ελλάδος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ