Τα… κεραμίδια της Κεραμέως!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ότι είναι μία από τις ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη και πιθανότατα η χειρότερη υπουργός Παιδείας της χώρας τις τελευταίες δύο δεκαετίες δεν χρειαζόταν να δούμε τα τελευταία «επιτεύγματά» της για να το διαπιστώσουμε.

Από τον Βασίλη Βέργη

«δημοκρατία»

Μόνο ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να την πιστεύει. Εκτός κι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει υιοθετήσει τη μέθοδο (το έχει πράξει και με άλλους) της σιωπής – μη επέμβασης κάθε φορά που ένα πρόσωπο από την κυβέρνησή του προκαλεί την κοινή γνώμη με την απαράδεκτη πολιτική που ασκεί. Η Νίκη Κεραμέως «ανατίναξε» πολλάκις τη νοημοσύνη μας όταν μίλησε για τάξεις των 17 παιδιών. Τέτοιο ΑΣΥΣΤΟΛΟ ΨΕΜΑ, τέτοια στοχευμένη προσπάθεια παραπληροφόρησης των ελληνικών οικογενειών θα έπρεπε να τύχει από τον πρωθυπουργό της κόκκινης κάρτας που επιβάλλεται. Από τότε.

Νωρίτερα είχε πει ότι το κράτος δεν θα παρέχει δωρεάν μάσκες στους μαθητές και μετά το κράξιμο υποχρεώθηκε ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος να μαζέψει τα «άπλυτα» της υπουργού.

Η νέα «βερσιόν Κεραμέως» -με την ενεργή… αρωγή γνωστών και μη εξαιρετέων «φωνών» του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίες τραβάνε την πανελλήνια χλεύη όπως η γύρη τις μέλισσες- είναι ότι τα… παλιόπαιδα που θα συνεχίσουν να κάνουν καταλήψεις δεν θα συμμετέχουν σε τηλεργασία και θα παίρνουν απουσία! Γιατί; Γιατί είναι… τεμπέληδες, μπαχαλάκηδες και το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται είναι η κοπάνα από το μάθημα. Μάλιστα. Πήρε τη χύτρα η Κεραμέως, έριξε μέσα καλούς και μπαχαλάκηδες, τους έκανε σούπα κι έβγαλε το ζουμί της.

Προφανώς και υπάρχουν -πάντοτε υπήρχαν από την πρώτη ημέρα προ δεκαετιών που έγινε η παρθενική κατάληψη σε σχολείο- μαθητές/τριες που έβλεπαν τις διεκδικήσεις ως το «ασφαλέστερο μέσο μπάχαλου» για να μην μπουν στην τάξη. Μόνο που, όσο κι αν κόπτεται η Κεραμέως, αυτοί είναι η μειοψηφία. Η πλειονότητα των παιδιών ζητά – απαιτεί τα αυτονόητα από μία κυβέρνηση η οποία λειτουργεί λες και τα δημόσια σχολεία είναι μια «δυσάρεστη πραγματικότητα» δίπλα στα ιδιωτικά!

Τι ζητούν, λοιπόν, οι «αλητήριοι καταληψίες»; Επιπλέον αίθουσες ώστε να πέσει ο απαράδεκτος μέσος όρος των 25 μαθητών ανά τάξη. Οπως έκαναν οι Ιταλοί, οι οποίοι πρόσθεσαν και τα μονοθέσια θρανία, δείχνοντας στην πράξη ότι λογαριάζουν την υγεία των παιδιών. Ζητούν πραγματική υγειονομική φροντίδα, με τεστ και σωστές συνθήκες καθαριότητας, ζητούν την πρόσληψη καθηγητών ώστε να σταματήσουν τα κενά-τεράστιες τρύπες στη διδασκαλία. Έχουν «απαιτήσεις» οι οποίες σε κάθε νορμάλ κράτος είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της Πολιτείας και όχι απαίτηση του πολίτη.

Κι όμως, η Κεραμέως τούς «απάντησε» με ακόμη ένα από τα συνηθισμένα «κεραμίδια» της. Σήκωσε τον βούρδουλα και διέταξε «απουσία» για όσα παιδιά απουσιάζουν λόγω κατάληψης από την τηλεργασία. Νωρίτερα, προφανώς είχε μοιράσει… στα λόγια υπολογιστές σε όλα τα σπίτια μαθητών! Ασχετα αν υπάρχουν, δυστυχώς, αρκετά νοικοκυριά τα οποία όχι λεφτά για υπολογιστή δεν έχουν, αλλά ούτε τα απαραίτητα για να σιτίσουν σωστά τα παιδιά τους.

Η Κεραμέως είναι ο ορισμός της ασχετοσύνης και της πρόκλησης απέναντι σε νέους ανθρώπους και στις οικογένειές τους. Όχι, βέβαια, πως είναι η μοναδική σε μία κυβέρνηση η οποία πολλάκις φωνάζει ότι ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ τον πολίτη. Γράψαμε πρόσφατα με αφορμή και τα «κατορθώματα» του Κυρανάκη, ο οποίος τα έβαλε με τους άνεργους νέους.

Μια κυβέρνηση που, αντί να πράττει όσα έχει υποχρέωση, σηκώνει το δάχτυλο και κάνει τον «αυστηρό δάσκαλο». Μόνο που πρέπει να γνωρίζουν ο Μητσοτάκης, η Κεραμέως και οι υπόλοιποι ότι ο Νόμος 4000 και το κούρεμα με την ψιλή δεν ισχύουν πλέον για τους «τεντιμπόηδες», αλλά εξακολουθεί να ισχύει διαχρονικά για τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ