29/07/2021

Παρένθεση Κυριακου: Το μετέωρο βήμα ενός εγκλωβισμένου πρωθυπουργού (Βίντεο)

Όλα δείχνουν ρόδινα για την κυβέρνηση Μητσοτακη. Ο πρωθυπουργός ελέγχει τα πάντα, όλοι τον φοβούνται και κανείς δε τολμά να τον αμφισβητήσει δημόσια. Και όσο αφορά την αντιπολίτευση, εκεί ασχολουνται με τα follow του Σακη Ρουβα αντί με την καθημερινότητα και τις ανάγκες των πολιτων.

Επίσης στις δημοσκοπήσεις και στις φανερές που έχουν πλέον εξαφανιστεί αλλά και στις κρυφές που συνεχίζονται κανονικά καθώς μετρούν και άλλα μεγέθη, ο πρωθυπουργός παραμένει ακλόνητος. Είναι όμως έτσι;

6BB72AC6 D172 42D6 8E7C 133ECCE6FD12

Στην Νέα Δημοκρατία η ιστορία της έχει δείξει ότι πάντα όταν είναι κυβέρνηση ο κίνδυνος είναι από μέσα πρώτα και μετά από έξω.

Το φάντασμα του Παπανδρέου πλανάται πάνω από τον Μαξίμου – Θα έχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη το ίδιο πολιτικό τέλος με εκείνης του Γιωργακη;
Ετσι και τωρα που όλα δείχνουν ρόδινα και ιδανικά, στο εσωτερικό της ΝΔ υπάρχουν διεργασίες ανατροπής του Μητσοτακη. Μπορεί να μην έχουν την δύναμη και το σθένος να εκδηλωθούν ακόμη δημόσια αλλά στελέχη της κυβέρνησης του ήδη βολιδοσκοπούνται από διάφορους κύκλους, είτε για συμμετοχή σε ένα νέο κόμμα είτε για το ενδεχόμενο συμμετοχής τους σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με κορμό την ΝΔ αλλά όχι πρωθυπουργό τον Μητσοτακη.

Νέο Κόμμα: Ψάχνουν αυτόν που θα ρίξει τον Μητσοτακη (Βίντεο)

Μαλιστα αυτή η πιθανή εξέλιξη του σχηματισμού μιας οικουμενικής κυβέρνησης στα πρότυπα του Παπαδήμου του 2011 διευκολύνει και την δημιουργία ένας νέου κόμματος καθώς αν ο Μητσοτάκης δεν αποφύγει την παγίδα που έρχεται θα δώσει πάτημα στους εσωκομματικούς του αμφισβητίες να προσχωρήσουν στη συμμετοχή τους σε ένα νέο κόμμα.

3C85108E 2569 4AA0 AABB A512012DBF55

Η παγίδα των πρόωρων εκλογών που μαλιστα επιβεβαιωνεται και από πρωτοσέλιδα φιλοκυβερνητικών εντύπων αυτό το Σαββατοκύριακο σε συνδυασμό με τις δημοσκοπήσεις που υπόσχονται αυτοδυναμία στον Μητσοτακη ακόμη και με τη απλή αναλογική είναι ένα όχημα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην απομάκρυνση του Μητσοτακη από την εξουσία καθώς μπορεί το αποτέλεσμα των πρόωρων μπορεί να μην είναι αυτό που φαντάζονται οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού.

Τα κέντρα που σχεδιαζουν το μέλλον της χώρας μας δεν θέλουν να μπλέξουν σε ένα νέο μπάχαλο όσο αφορά την συνεκμεταλευση στο Αιγαίο όπως έγινε με την συμφωνία των Πρεσπών που διέσπασε την τότε κυβέρνηση. Αυτή την φορά θέλουν ευρύτερη αποδοχή καθώς στο Αιγαίο όλοι παίζουν με τη φωτιά.

Έτσι η λύση μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας τύπου Παπαδήμου με πρωθυπουργό μαλιστα κάποιον από τον διπλωματικό χώρο θα μπορέσει να κοινωνήσει στην ελληνική κοινή γνώμη καλύτερα μια συμφωνία συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο από ότι μια μονοκομματική κυβέρνηση όσο πρόθυμη και συνεργάσιμη και αν είναι, όπως αυτή του κυρίου Μητσοτακη.

3766A133 F413 4F51 8345 989DEC8AA9FA
Ο Μητσοτάκης πιστεύει ότι είναι ακλόνητος στην θέση του. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ