Κωνσταντίνος Γρίβας στον Focus Fm: «Casus Belli το Oruc Reis! Επιβάλλεται η στρατιωτική αντίδραση της Ελλάδας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πλέον οι ψευδαισθήσεις έχουν τελειώσει και δεν υπάρχουν δικαιολογίες» είπε μεταξύ άλλων, μιλώντας στον δημοσιογράφο του Focus FM Στέφανο Δαμιανίδη, ο καθηγητής Γεωπολιτικής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Κωνσταντίνος Γρίβας.
«Έχουμε ενώπιών μας την μεγαλύτερη επίθεση που πραγματοποιεί η Τουρκία σε βάρος του Ελληνισμού, από το 1974 και την εισβολή στην Κύπρο» σημείωσε ο κ. Γρίβας. «Έχουμε έμπρακτη και δια των όπλων αμφισβήτηση, όχι απλώς κυριαρχικών δικαιωμάτων (υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ), αλλά του πυρήνα της Εθνικής κυριαρχίας, που είναι τα χωρικά ύδατα. Από τη στιγμή που η NAVTEX μιλά για έρευνες μεταξύ 6 και 12 ν.μ, την ώρα που η Ελλάδα (που κάκιστα δεν έχει επεκτείνει όπως δικαιούται τα εθνικά χωρικά ύδατα στα 12 ν.μ όπως δικαιούται) δεν έχει αποποιηθεί το δικαίωμα επέκτασης στα 12 ν.μ, παραμένει κομμάτι της Εθνικής μας κυριαρχίας… Οι Τούρκοι λοιπόν εμπράκτως απειλούν δια των όπλων να το αποδομήσουν» υπογράμμισε.

«CASUS BELLI το Oruc Reis! Επιβάλλεται η στρατιωτική αντίδραση της Ελλάδας»

«Είναι η πρώτη φορά που επιτρέψαμε έρευνες, (ακόμα και αν δεν το παραδεχόμαστε) σε χώρο Εθνικών Κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Το να μπει το Oruc Reis σε αυτόν τον χώρο είναι ακραίο και νομίζω ότι εξυπακούεται ότι πράπει να υπάρξει στρατιωτική αντίδραση από πλευράς της Ελλάδος. Δεν είναι απλώς Casus Belli, είναι κάτι πολύ χειρότερο. Η Ελλάδα επιβάλλεται να αντιδράσει στρατιωτικά. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να πάμε σε μεγάλης κλίμακας πολεμική αναμέτρηση, αλλά πρέπει να υπάρξει στρατιωτική αντίδραση ούτως ώστε το Oruc Reis να βγει από τον χώρο των Εθνικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων», επεσήμανε ο κ. Γρίβας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ