Τώρα: Ο Πούτιν απαιτεί την στήριξη της Δύσης απέναντι στην Τουρκία αλλιώς…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την Ευρώπη και την Αμερική προ των ευθυνών τους θέτει ο Ρώσος πρόεδρος, καθώς μιλά για το Αζερμπαϊτζάν αλλά εννοεί την Τουρκία! Απειλεί η ενδεχόμενη στρατιωτική συμμαχία με την Κίνα. Οι κοινές ασκήσεις με την Αίγυπτο στη μαύρη θάλασσα και το άνοιγμα στην Ελλάδα είναι ενδεικτικές κινήσεις για τις προθέσεις του ρώσου Προέδρου.

Οι εξελίξεις πλέον στην περιοχή μας είναι καταιγιστικές. Ο πρόεδρος της Ρωσίας Πούτιν πριν από λίγο επιβεβαιώσει ουσιαστικά τις πληροφορίες του Olympia.gr για επερχόμενη ευθεία αντιπαράθεση με την Τουρκία. Αφορμή, όπως είχαμε αποκαλύψει, είναι η δράση της Τουρκίας στο Αζερμπαϊτζάν και το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Το σημείο μηδέν ήταν η στιγμή που ο Λαβρόφ με τους υπουργούς εξωτερικών της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν είχαν συμφωνήσει κατάπαυση του πυρός η οποία όμως παραβιάστηκε με ευθύνη της Τουρκίας. Η Τουρκία πίεσε το Αζερμπαϊτζάν να μην συμμορφωθεί με την κατάπαυση του πυρός που το ίδιο είχε συμφωνήσει και να συνεχίσει την εισβολή στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Είχε προηγηθεί φυσικά και οι στρατιωτική σύσκεψη κορυφής για την Συρία, όπου η Ρωσία ζήτησε την άμεση απόσυρση των τουρκικών δυνάμεων από το Ιντλίμπ αλλά η Τουρκία αρνήθηκε! Ακολούθησαν οι γνωστοί βομβαρδισμοί της ρωσικής αεροπορίας και του συριακού πυροβολικού σε τουρκικές θέσεις.

Ο Πούτιν προέβη σε αυτή την ενέργεια γνωρίζοντας ότι η Ρωσία διατηρεί στρατιωτική βάση στην Αρμενία η οποία διέπεται από στρατηγική συμφωνία που υποχρεώνει την Ρωσία να συνδράμει στρατιωτικά την Αρμενία σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση. Για την ακρίβεια, η Αρμενία έχει το δικαίωμα να ζητήσει οποιαδήποτε στιγμή την στρατιωτική συνδρομή της Ρωσίας και η Ρωσία υποχρεούται να την παράσχει! Ενισχύοντας λοιπόν η Τουρκία το Αζερμπαϊτζάν, προκαλεί ευθέως την Ρωσία, όπως αποδείχτηκε από δηλώσεις υψηλόβαθμων ρώσων αξιωματούχων προ ολίγων ημερών. Δηλώσεις που προειδοποιούσαν ότι εάν ζητηθεί στρατιωτική βοήθεια από την Αρμενία, η Ρωσία θα την διαθέσει.

Η δήλωση – τελεσίγραφο του Πούτιν στην Δύση

Πριν από λίγο λοιπόν ο ρώσος πρόεδρος έκανε μία δήλωση η οποία προκαλεί η παγκόσμο σεισμό. Ο Πούτιν ξεκαθάρισε ότι έχει όλη την διάθεση να εμπλακεί στρατιωτικά και να βοηθήσει το Αρτσάχ – όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το Ναγκόρνο Καραμπάχ, στηρίζοντας την Αρμενία – θέλει όμως την στήριξη της Ευρώπης και της Αμερικής!

Γιατί το κάνει αυτό; Μα φυσικά διότι γνωρίζει πως εάν επέμβει στρατιωτικά στο Αρτσάχ, στην ουσία θα έχει απέναντί του την Τουρκία. Την Τουρκία που θα προσπαθήσει να αποσπάσει στήριξη από το ΝΑΤΟ παριστάνοντας την αμυνόμενη και θα ζητήσει ενεργοποίηση του άρθρου 5! Γι’αυτό ακριβώς και ο Πούτιν ξεκαθαρίζει ότι Ευρώπη και Αμερική θα πρέπει να πάρουν θέση απέναντι στην Τουρκία για το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Και φυσικά επειδή ο ρώσος δεν αρκείται μόνο στις παρακλήσεις, πέταξε και την πραγματική ρουκέτα. Δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να συνάψει στρατιωτική συμμαχία με την Κίνα, δεν το αποκλείει όμως κιόλας!

Πως αναλύεται αυτό; Μα φυσικά εάν η Δύση δεν τον συνδράμει σε ενδεχόμενη σύγκρουση με την Τουρκία, τότε η Ρωσία θα στραφεί εξολοκλήρου στην Κίνα. Και τότε η παγκόσμια ισορροπία θα αλλάξει. Αλλά ο Πούτιν σκοπεύει να προσεγγίσει και όλες τις περιφερειακές δυνάμεις της περιοχής που υπάγονται στην αντιτουρκική συμμαχία, όπως η Αίγυπτος με την οποία ήδη εξήγγειλε κοινές ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα για πρώτη φορά στην ιστορία!

Η Δύση λοιπόν θα πρέπει να επιλέξει εάν θα σταθεί με την πολιτισμένη Ρωσία ή θα επιμείνει να στηρίζει την βάρβαρη Τουρκία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ