Κλειστόν: Με κομμένη την ανάσα περιμένει η ελληνική κοινωνία το 13ο διάγγελμα της πρωθυπουργικής θητείας Μητσοτάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το 13ο διάγγελμα της πρωθυπουργικής θητείας του Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται να είναι και το πιο δραματικό. Ένα διάγγελμα-ομολογία αποτυχίας.

Γιατί αυτή τη φορά ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να κρυφτεί. Γιατί αυτή τη φορά δε μπορεί να δικαιολογήσει τα τραγικά λάθη της ανεύθυνης κυβέρνησης του.

Μιας κυβέρνησης που αδράνησε όταν έπρεπε να δράσει, που ολιγώρησε όταν χρειάστηκε να αντιδράσει, που είπε ψέμματα όταν έπρεπε να είναι ειλικρινής, που σφύριζε αδιάφορα όταν ηχούσαν οι προειδοποιητικές σειρήνες.

Μιας κυβέρνησης που προχθές επέβαλλε αυστηρά μέτρα στη χώρα, χθες διαβεβαίωνε με κάθε τρόπο ότι δε θα επιβάλλει lockdown και σήμερα βάζει λουκέτο σε όλη τη χώρα.

Μιας κυβέρνησης που είχε όλο το χρόνο να θωρακίσει τη δημόσια υγεία, ενισχύοντας το ΕΣΥ με τεχνογνωσία, τεχνικά μέσα και προσωπικό, αλλά προτίμησε να επενδύσει στα παπαγαλάκια που θα χαϊδεύουν τα αυτιά της.

Μιας κυβέρνησης που αναπόφευκτα έρχεται αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα και τις δικές της παλινωδίες.

Άγνωστο αν το 13ο θα είναι και το τελευταίο διάγγελμα του Μητσοτάκη ως πρωθυπουργός. Σίγουρα όμως θα είναι και για τον ίδιο το δυσκολότερο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ