Ανακοίνωση της Ενωσης των Αποστράτων Αξιωματικών για την ισλαμική τρομοκρατία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ε.Α.Α.Σ. εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τα πρόσφατα χτυπήματα της ισλαμικής τρομοκρατίας στη Γαλλία και την Αυστρία, τα συλλυπητήριά της προς τους συγγενείς και οικείους των θυμάτων και την αλληλεγγύη της προς τους λαούς των χωρών που δοκιμάζονται από αυτού του είδους τις ολοένα και αυξανόμενες σε αριθμό και κλιμακούμενες σε ένταση προκλήσεις.

Παρατηρούμε ότι το τελευταίο διάστημα η πολιτική Ηγεσία της Τουρκίας και ιδιαίτερα ο ίδιος ο Πρόεδρος, έχοντας αγκαλιάσει την Μουσουλμανική Αδελφότητα, χρησιμοποιεί στις δημόσιες δηλώσεις του φρασεολογία εμπρηστική που θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως ηθική αυτουργία αυτών των ενεργειών.

Προβληματιζόμαστε για τον νέο κίνδυνο που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας καθόσον αποτελεί μία από τις βάσεις του Δυτικού πολιτισμικού συνόλου και δέχεται ήδη ως χώρα υβριδικές επιθέσεις από τη γείτονα.

Θεωρούμε ότι οι πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη οφείλουν πλέον να αναγνωρίσουν την πραγματικότητα και να δράσουν συντονισμένα και αποφασιστικά για την αντιμετώπιση της διαμορφούμενης νέας πραγματικότητας του ριζοσπαστικού Ισλάμ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ