3/08/2021

Ραγδαιες πολιτικές εξελιξεις φέρνει το lockdown – Κίνηση απελπισίας από Μητσοτακη στην εσωκομματικη σκακιέρα

Η εικόνα του παντοδύναμου Μητσοτακη που ελέγχει τα πάντα έχει αρχίσει όχι απλώς να ξεθωριάζει αλλά να αλλάζει εντελως προς το χειρότερο. Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί σε τέτοιο βαθμό που ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να συγκαλέσει τηλεσύσκεψη της εκτελεστικής  γραμματείας που ούτε ο ίδιος δεν θυμόταν ότι υπάρχει.

Ο πρωθυπουργός εκλιπαρεί πλέον για στήριξη σε όλα τα οργανα του κόμματος που τον προηγούμενο καιρό όχι απλώς περιφρονούσε αλλά έκανε και σαν να μην υπάρχουν.

Εδω και κάποιες μέρες που κατάλαβε ότι πλέον το παιχνίδι τελειώνει για αυτόν έχει αρχίσει και καλεί σε τηλεδιασκέψεις τους πάντες.  Πίσω από την σημερινή τηλεσυσκεψη όμως κρυβόταν κάτι άλλο.

Η Εκτελεστική Γραμματεία αποφάσισε λόγω της πανδημίας να μη διεξαχθεί φέτος το ετήσιο τακτικό συνέδριο και να πραγματοποιηθεί στο τέλος του 2021. Τι σημαίνει τωρα αυτό;

Σημαινει ότι ο Μητσοτάκης πλέον κρύβεται και αποφεύγει κάθε κίνηση πολιτικού ρίσκου που θα μπορούσε να τον ταρακουνήσει από την καρέκλα του αρχηγού και του πρωθυπουργού. Για αυτό χωρίς να το πάρει χαμπάρι κανείς ακύρωσε το συνέδριο που θα μπορούσε να γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης για να αποφύγει την κριτική και τις συγκρούσεις.

Αυτή τη στιγμή χτίζεται ένα τείχος προστασίας του πρωθυπουργού που ξεκινα από την ακύρωση της πορείας του πολυτεχνειου καθώς θα μπορούσε πολύ εύκολα να μετατραπεί σε πορεία κατά του lockdown και φτάνει ως την ακυρωση του συνεδρίου της ΝΔ όπου θα επρεπε να αντιμετωπίσει πλήθη στελεχών που προεκλογικά τους υποσχέθηκε τον ουρανό με τα άστρα και το μόνο που έχουν δει είναι lockdown και Άγιος ο Θεός.

Ο πρωθυπουργός δεν έχει πλέον το σθένος και από ότι φαίνεται από τις αποφάσεις που λαμβάνει, ούτε τον έλεγχο όλων των μηχανισμών της ΝΔ για να επιβληθεί πολιτικά. Προσπαθεί με απαγορεύσεις να αποφύγει τους εσωκομματικούς σκοπέλους σε ένα παιχνίδι που θα αρχίσει να κουράζει τους υπόλοιπους μέσα στο κόμμα. Βάζει την πανδημία μπροστά για να κρύψει κάθε δική του αποτυχία ώστε να κερδίσει πολιτικό χρόνο με την ελπίδα να αποφύγει τις πολιτικές εξελιξεις που θα δρομολογηθούν μετά το lockdown.

Από ότι φαίνεται δεν έχει πάρει ακόμη χαμπάρι ότι τι ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Και κυρίως ότι μπροστά υπάρχει πλέον ρέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ