Οι server της τηλεκπαίδευσης σε lockdown, οι server για online gaming παίρνουν φωτιά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το απόλυτο φιάσκο της κυβέρνησης με την τηλεκπαίδευση έχει και ένα άλλο πολύ πιο σημαντικό αντίκτυπο που κανείς έως τώρα δεν έχει αναφέρει.

Όσο συνεχίζονται τα προβλήματα στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης, οι μαθητές δίνουν ραντεβού στις πλατφόρμες online παιχνιδιών, οι οποίες παρεπιμπτόντως δεν αντιμετωπίζουν κανένα απολύτως πρόβλημα. Αντίθετα, ανταποκρίνονται με απόλυτη επιτυχία στην εκθετική αύξηση στην κίνηση και είναι απορίας άξιο πως το ίδιο αδυνατεί να κάνει και η πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης, να διαθέσει δηλαδή έξτρα πόρους για να αντέξει το αυξανόμενο φορτίο.

Όπως είναι ευνόητο να αντιληφθεί κανείς, το γεγονός αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στις οικογένειες, καθώς οι γονείς πλέον έχουν να αντιμετωπίσουν τους έφηβους που συνωστίζονται στις διαδικτυακές πλατφόρμες παιχνιδιών, περιμένοντας μάταια να ξεκινήσει το διαδικτυακό μάθημα.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η πλατφόρμα Steam για παράδειγμα, η οποία κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ 20,7 εκατομμυρίων χρηστών κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας, το τελευταίο 48ωρο έχει πάρει φωτιά αγγίζοντας τα 24 εκατομμύρια χρήστες!

steam

ΔΗΜΟΦΙΛΗ