16/06/2021

Μέγα σκάνδαλο η εξόντωση των μικρομεσαίων για χάρη των μεγάλων αλυσίδων

«Φρένο» στην πώληση διαρκών αγαθών από τα σουπερμάρκετ και τις υπεραγορές τροφίμων βάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου. Σε ένα μοντέλο σκανδαλώδους εύνοιας που παραπέμπει σε Σοβιετία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική υπουργική απόφαση συντάχθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 9/11 και αναμένεται να δημοσιευτεί ακόμα και σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, προκειμένου να τεθεί άμεσα σε ισχύ. Με την απόφαση θα γίνει διαχωρισμός των προϊόντων βάσει των ΚΑΔ και τα σουπερμάρκετ πλέον θα μπορούν να πωλούν μόνο τρόφιμα, ποτά, καθαριστικά και είδη βασικής ανάγκης.

Αυτό σημαίνει ότι θα απαγορευτεί η διάθεση διαρκών προϊόντων, όπως ενδύματα, υποδήματα, ηλεκτρικές συσκευές, είδη σπιτιού, γραφική ύλη, βιβλία και άλλα.

Η ηγεσία του υπουργείου έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση μετά το καθολικό αίτημα του εμπορικού κόσμου να μην επιτραπεί στη διάρκεια του lockdown στα σουπερμάρκετ και στις υπεραγορές τροφίμων να πωλούν τα διαρκή προϊόντα που διαθέτουν, σε μία περίοδο που τα εξειδικευμένα εμπορικά καταστήματα είναι υποχρεωτικά κλειστά με κρατική εντολή.

Ανταγωνιστής του λιανικού εμπορίου

Το αίτημα αυτό αναδείκνυε σε επιστολή της η ΕΣΕΕ, υπογραμμίζοντας ότι, αν δεν παρέμβει το υπουργείο, η πανδημία καθίσταται στην πράξη εργαλείο μεγέθυνσης της κερδοφορίας για τις υπεραγορές τροφίμων και των σουπερμάρκετ και «ανταγωνιστής» του λιανικού εμπορίου.

Σχετική επιστολή στον υπουργό Ανάπτυξης απέστειλε τη Δευτέρα και ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, κάνοντας λόγο για συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ