Κρεμλίνο τώρα: Κανένας τούρκος στρατιώτης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οργισμένη διάψευση Πεσκόφ πριν από λίγα λεπτά για το Κρεμλίνο αναφορικά με τα δημοσιεύματα που ήθελαν μαζί με τους ρώσους και τους τούρκους να συμμετέχουν στην ειρηνευτική δύναμη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Όλα δείχνουν ότι η Ρωσία θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της στο ακέραιο, στήνοντας στρατιωτικό θύλακα στην καρδιά της συμμαχίας Τουρκίας – Αζερμπαϊτζάν. Αναμένεται η αντίδραση της Τουρκίας που άφηνε να εννοηθεί πως θα συμμετέχουν και δικά της στρατεύματα στην ειρηνευτική δύναμη.

Πριν από λίγα λεπτά το Κρεμλίνο διέψευσε κάθετα την φημολογία ότι στην συμφωνία εκεχειρίας που επετεύχθη τη νύχτα, θα συμμετέχει και ο τουρκικός στρατός. Η συμφωνία είναι ξεκάθαρη, μόνο ρώσικες στρατιωτικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν στην περιοχή για να τηρήσουν τους όρους της συμφωνίας και να προστατέψουν τους κατοίκους. Δημοσιεύματα και δηλώσεις που θέλουν τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις να συμμετέχουν στην ειρηνευτική δύναμη, είναι απολύτως ψευδείς.

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται εξαιρετικά σημαντική διότι η παρουσία τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων σε ρόλο ειρηνευτικής δύναμης, θα αποτελούσε οικτρή ήττα της Μόσχας, και φυσικά ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Αντίθετα, από την στιγμή που στην περιοχή θα υπάρχουν μόνο ρωσικές δυνάμεις ως ειρηνευτική δύναμη, δίνουν στη Μόσχα αυτομάτως την δυνατότητα δημιουργίας στρατιωτικού θύλακα σε μία εξαιρετικής γεωπολιτικής σημασίας  περιοχή, που δύναται να μετατραπεί σε στρατιωτικό κέντρο ελέγχου απέναντι στην δραστηριότητα Τουρκίας – Αζερμπαϊτζάν.

Δηλαδή με αυτή την ενέργεια, η Ρωσία αποκτά στρατιωτική πρόσβαση σε μία περιοχή τουλάχιστον για μία τριετία με μονομερές δικαίωμα ανανέωσης, έχοντας απόσπαση και την υπογραφή του Μπακού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ