Μετά το Αρτσάχ σειρά έχει η Κύπρος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιμέλεια Αντώνης Αντωνας

«Μετά το Αρτσάχ σειρά έχει η Κύπρος» προειδοποιεί η Ελ. Θεοχάρους: «Κανείς δεν θα βγάλει άχνα»

Για τον επόμενο στόχο της Τουρκίας προειδοποιεί η Ελένη Θεοχάρους, πρ. ευρωβουλευτής της Κύπρου, δηλώνοντας πως εάν πέσει το Αρτσάχ, θα ακολουθήσει η Κύπρος και μάλιστα όπως λέει χαρακτηριστικά δεν θα αντιδράσει κανείς.

«Αν ο Ερντογάν καταλάβει το Αρτσάχ , ο επόμενος στόχος θα είναι η Κύπρος. Και κανείς δεν θα βγάλει άχνα. Ούτε καν οι δικοί μας Αρχόντοι.» σημειώνει, ενώ καταγγέλει και σφαγή αμάχων στο Στεπάνακερτ.

«Χωρίς αντιαεροπορική άμυνα , και με απούσα την πολεμική αεροπορία της Αρμενίας, καθ’ όλη την χθεσινή μέρα και όλο το βράδυ οι Αζέροι – και οι τούρκοι -βομβάρδιζαν τις πόλεις Στεπανακέρτ και Σιουσί. Συντελείται μαζική σφαγή αμάχων. Σε κανένα δελτίο ειδήσεων δεν αναφέρθηκε λέξη.»

Αν ο Ερντογάν καταλάβει το Αρτσάχ , ο επόμενος στόχος θα είναι η Κύπρος. Και κανείς δεν θα βγάλει άχνα. Ούτε καν οι δικοί μας Αρχόντοι. Άλλωστε, “Εταίρας έχομεν πολλάς εις τα αρώματα μέσα και τους έκφυλους έρωτας των να τους αποκοιμίζουν”( Α. Παστελλάς, “Εν Συβάρει 413 π.Χ”.)

Η αλήθεια είναι πως ούτε η ελληνική κυβέρνηση και φυσικά ούτε τα ελληνικά ΜΜΕ θέλουν να παρουσιάζονται ειδήσεις σχετικά με το μέτωπο του Ναγκόρνο Καραμπάχ διότι η αζεροαρμενική σύγκρουση παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με την ελληνοτουρκική.

Ένας ορθόδοξος λαός δέχεται επίθεση από τουρκικές φυλές (όπως είναι οι Αζέροι και οι Τουρκμένοι μισθοφόροι της Συρίας που έχουν μεταφερθεί εκεί από τον Ρ.Τ.Ερντογάν).

Οι Αρμένιοι αριθμητικά είναι αρκετά λιγότεροι από τους Αζέρους (οι οποίοι είναι τουρκικό έθνος).

Το Ναγκόρνο Καραμπάχ το οποίο είναι αρμενικός θύλακας αλλά επισήμως δεν είναι Αρμενία παρουσιάζει αρκετές ομοιότητες με την Κύπρο η οποία είναι ελληνική και δέχεται συστηματικές επιθέσεις από την Άγκυρα σε κάθε επίπεδο, ώστε να τεθεί υπό τουρκικό έλεγχο.

Μέχρι εδώ έχουμε ομοιότητες. Υπάρχει όμως μια σημαντική διαφορά. Οι Αρμένιοι παλεύουν με κάθε μέσο και τρόπο εναντίον υπέρτερων αριθμητικά δυνάμεων για να υπερασπιστούν τα εθνικά τους κυριαρχικά δικαιώματα και πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος και συνεχίζουν να το κάνουν παρά τις δύσκολες συνθήκες.

Αυτό φέρνει σε δύσκολη θέση πολλούς στην Αθήνα που θα έπρεπε να εξηγήσουν γιατί η Ελλάδα δεν πράττει το ίδιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ