Οι περίεργες πιέσεις στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και οι «οδηγίες»Γεωργιάδη με υποσχέσεις που δεν εκπληρώθηκαν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ασφυκτικές πιέσεις και παρεμβάσεις που ξεπερνούν κάθε προηγούμενο δέχεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Ιωάννης Λιανός, προκειμένου να προωθήσει με συγκεκριμένο τρόπο μία σειρά υποθέσεων.

Και οι πιέσεις αυτές προέρχονται τόσο από τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη όσο και από άλλους θεσμικούς αλλά και εξωθεσμικούς παράγοντες.

Το γεγονός ίσως και να δικαιολογεί -έως έναν βαθμό- την ακινησία του κ. Λιανού στη νευραλγική θέση που ανέλαβε πριν από 14 μήνες, αλλά και να ερμηνεύει την προσπάθειά του να καλυφθεί η απραξία του μέσω ενεργειών που απέχουν από τον ουσιαστικό ρόλο που θα έπρεπε να έχει η επιτροπή, όπως είναι οι έρευνες, οι ημερίδες και τα συνέδρια.

Ίσως να δικαιολογεί ακόμη και την κίνηση του κ. Λιανού να δημιουργήσει Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων κι Επικοινωνίας εντός της επιτροπής, η οποία μάλιστα θα υπάγεται απευθείας στον ίδιο, καθώς προσπαθεί να περιορίσει τη ζημιά που προκαλεί στη δημόσια εικόνα του αυτή η ακινησία. Γιατί, προφανώς, για τις πιέσεις και τις παρεμβάσεις που δέχεται δεν μπορεί να μιλήσει. Τουλάχιστον όσο παραμένει στη θέση του…

Οι πληροφορίες αναφέρουν ακόμη πως, παρότι ο κ. Γεωργιάδης νιώθει πως είναι σε θέση να ασκήσει πιέσεις στον κ. Λιανό, ο ίδιος ο κ. Λιανός εμφανίζεται εξαιρετικά δυσαρεστημένος από την ηγεσία του υπουργείου. Και είναι δυσαρεστημένος όχι μόνο για τις «οδηγίες» που δέχεται για το πώς θα χειριστεί υποθέσεις, αλλά και για μια σειρά άλλων θεμάτων, αφού, όπως φαίνεται, δεν έχει τηρηθεί σχεδόν καμία πτυχή της συμφωνίας που έκανε προκειμένου να αφήσει τη λαμπρή ακαδημαϊκή καριέρα που είχε στο Ηνωμένο Βασίλειο και να έρθει στην Ελλάδα για να αναλάβει επικεφαλής της επιτροπής. Ούτε καν η συμφωνία για τις οικονομικές απολαβές του.

Μεγάλοι χαμένοι (σύμφωνα με την «δημοκρατία») φυσικά, σε όλο αυτό το γαϊτανάκι πιέσεων, παρεμβάσεων και εκατέρωθεν δυσαρέσκειας που έχει στηθεί είναι και πάλι ο επιχειρηματικός κόσμος και η ελληνική οικονομία, που δεν διευκολύνονται από τη δράση της ρυθμιστικής Αρχής.

πηγή: «δημοκρατία»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ