24/07/2021

Η πανδημία της τηλεκπαίδευσης

Ο ήχος στα διαδικτυακά μαθήματα της Κεραμέως θυμίζει sound check πριν από την έναρξη συναυλίας των θρυλικών Motörhead… Καινοτομία της κυβέρνησης η διανομή αφόρητης χάβρας και απερίγραπτης βαβούρας σε όλα τα ελληνικά νοικοκυριά

Δεν είναι λίγοι οι Ελληνες που πρόσφατα, με κάποια αφορμή, σκέφτηκαν ότι «χειρότερα δεν γίνεται», για να διαψευστούν σε μηδενικό χρόνο. Γίνεται και παραγίνεται, και μπορούν τα απόνερα της πανδημικής και πάνδημης κρίσης να μας «πνίξουν» μέσα στις οικίες μας! Η κυβέρνηση, που έχει βαρεθεί να απαγορεύει και να λουκετιάζει μια σειρά από δραστηριότητες των πολιτών, άνοιξε φάμπρικες που οι περισσότεροι επιθυμούμε να κλείσουν πάραυτα. Μια απ’ αυτές είναι η τηλεκπαίδευση.

Οσοι έχουν παιδιά σε σχολική ηλικία έχουν πάρει μέχρι τώρα μια γερή γουλιά από το πικρό ποτήρι των μητσοτακικών πολιτικών. Η τηλεκπαίδευση έχει ως εξής. Μαθήματα στα σχολεία δεν γίνονται, αλλά υποτίθεται ότι γίνονται διαδικτυακά. Τα παιδάκια στήνονται μπροστά από έναν υπολογιστή και λένε συνεχώς «κυρία, δεν σας ακούμε» σε μια πανικόβλητη δασκάλα, η οποία καταλήγει να φωνάζει σαν λαχαναγορίτης στημένη μπροστά στον υπολογιστή της, ελπίζοντας ότι κάποτε θα ακουστεί. Τα παιδάκια μιλάνε όλα μαζί και όλες οι φωνούλες τους μπερδεύονται γλυκά σ’ έναν εκκωφαντικό μικροφωνισμό, που παραπέμπει σε sound check (δοκιμή ηχητικών εγκαταστάσεων) της δεκαετίας του ’80 πριν από την έναρξη συναυλίας των Motörhead.

Η δασκάλα ή ο δάσκαλος μόλις κατορθώνει και να ακουστεί και να κάνει τα παιδιά να σταματήσουν τη βαβούρα ξεκινά να κάνει μάθημα, όμως η σύνδεση κόβεται, η φωνή των δασκάλων φτάνει μέχρι τα ηχεία των υπολογιστών των παιδιών με παράσιτα και στο φινάλε το μάθημα τελειώνει σε ένα βαγκνερικό πανδαιμόνιο πυκνής απελπισίας (για τους γονείς). Και φαντάσου πώς είναι τα πράγματα σε οικογένειες που έχουν δυο τρία παιδιά τα οποία πάνε στο δημοτικό – η φασαρία από δυο τρεις τάξεις σ’ ένα σπίτι!

Το μόνο καλό με αυτή την ηχητική επίθεση της Κεραμέως στο τελευταίο άσυλο των Ελλήνων (στο σπίτι τους, δηλαδή) είναι ότι αναμένεται μεγάλη στροφή του εδώ πληθυσμού στον Θεό. Μόνο ο Κύριος μπορεί να μας γλιτώσει από αυτή τη λαίλαπα. Οσο οι άνθρωποι βάζουν το χέρι τους τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Ας τελειώσει ταχέως, Χριστούλη μου, η τηλεκπαίδευση, αλλιώς μας βλέπω να μονάζουμε σε σκήτη στην έρημο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ