Clickaway φιλελευθερισμός

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απίθανη ιδέα! Να κλείσουν όλα για να φαινόμεθα τριτοκοσμικοί κι όταν ανοίξουν τα μισά να νιώσουμε Νεοϋορκέζοι!

Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Η στήλη μας σήμερα έχει καλλιτεχνική διάθεση. Η δημιουργός, έργο της οποίας θα εκτεθεί για 24 ώρες στη μιντιακή γκαλερί μας, ονομάζεται Τζοβάνα Ταπαιρνίδη (το γένος Λαδωμενάκου) και ασχολείται με τα εικαστικά από τον Αύγουστο του 1974.

Το αναγνωστικό κοινό της εφημερίδας μας είχε έλθει πρώτη φορά σε επαφή με τις δημιουργίες της Τζοβάνας Ταπαιρνίδη (το γένος Λαδωμενάκου) τον Ιανουάριο του 2019, όταν παρουσιάσαμε την εγκατάστασή της, η οποία είχε γενικό τίτλο «Ψήφος Κατά Συνείδηση». Αυτή την περίοδο η Τζοβάνα Ταπαιρνίδη (το γένος Λαδωμενάκου) εμπνέεται από τις ακάματες προσπάθειες της κυβέρνησης και του πεφωτισμένου οικονομικού και αναπτυξιακού επιτελείου της να διατηρήσει εν ζωή την ελληνική αγορά εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού.

Αποτέλεσμα της αδιάκοπης, αφειδώλευτης παροχής έμπνευσης είναι το έργο που δεσπόζει στη μεγάλη φωτογραφία. Τίτλος του είναι «Clickaway» και συμβολίζει την πρόταση του διαπρεπούς υπουργού Ανάπτυξης (και γνωστού φιλότεχνου) Αδώνιδος Γεωργιάδη, όστις πρότεινε το clickaway ως ιδανικό και συνάμα νεωτερικό τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων τον καιρό του κορονοϊού. Οπως είπε ο ίδιος ο υπουργός, το clickaway «είναι παραγγελία ηλεκτρονική που σου στέλνει το κατάστημα την ώρα και πας και το παραλαμβάνεις έξω από το κατάστημα».

Σπουδαία η σύλληψις του κ. Γεωργιάδη και δύναται να εφαρμοστεί άμεσα, πανελληνίως! Παραγγέλνεις τηλεφωνικώς ή διαδικτυακώς πίκλες, μπακαλιάρο (Νορβηγίας) και φασόλες Καστοριάς από τον παντοπώλη, κι εκείνος σε περιμένει στην πόρτα με τον μπακαλιάρο στο χέρι να σ’ τον δώσει.

Μόλις η Τζοβάνα Ταπαιρνίδη (το γένος Λαδωμενάκου) άκουσε τη λέξη «clickaway» και είδε το στραφτάλισμα της αυτοπεποίθησης και την ακοίμητο φλόγα της γνώσεως να πάλλεται στο σπινθηροβόλο βλέμμα του φιλελεύθερου πολιτικού, συνέθεσε εντός της την εικόνα του άμεσου μέλλοντος της ελληνικής οικονομίας.

Σε ένα από τα εικονικά γκαλά, το οποίο διοργανώθηκε από το φιλανθρωπικό ίδρυμα «Φιγουρατζής Φαρισαίος Φιλάνθρωπος» (γνωστό και ως «3Φ»), η Τζοβάνα Ταπαιρνίδη εκμυστηρεύτηκε στο κοινό της ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης, με τη σαγήνη της λέξεως «clickaway» την προσηλύτισε στον φιλελευθερισμό, εκείνην, μια δεδηλωμένη σοσιαλίστρια…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ