Αποχώρηση στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού από το Μαξίμου – Τι συμβαινει;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πληθώρα ερωτηματικών προκαλεί η αποχώρηση του Στηβ Βρανάκη από το Μέγαρο Μαξίμου σε μια κρίσιμη μαλιστα στιγμή για την κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας. Από το Μαξίμου τον ευχαρίστησαν λεγοντας πως σε εθελοντική βάση και αμισθί θα συνεχίσει να κατέχει τον τίτλο του CCO για την Ελλάδα και θα συμβουλεύει τον Πρωθυπουργό.

Πρόκειται για μία αποχώρηση – πραγματικό σοκ για όσους γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στο Μαξίμου, αλλά κυρίως για όσους έχουν ελάχιστη συναίσθηση της πραγματικότητας. Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που ανέλαβε να αλλάξει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό να αποχωρεί την πιο κρίσιμη στιγμή, όταν η Ελλάδα βάλλεται πανταχόθεν λόγω της αποτυχημένης διαχείρισης της πανδημίας; Όταν ακόμα και οι γερμανικές εφημερίδες για πρώτη φορά εξαπολύουν μύδρους κατά της κυβέρνησης;

Ο κύριος Βρανάκης λοιπόν αποχωρεί την πιο κρίσιμη στιγμή, την στιγμή δηλαδή που θα προσέφερε πραγματικά με την τεχνογνωσία του στην Ελλάδα. Και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Ο κύριος Μητσοτάκης λοιπόν ας ασχοληθεί λίγο με τα τεκταινόμενα γύρω από το γραφείο του και ας αφήσει τις περιηγήσεις και το μότοκρος. Δεν είναι δυνατόν την πιο κρίσιμη στιγμή να έχουμε μαχαιρώματα Βυζαντινού τύπου στην κορυφή της διακυβέρνησης. Και ο νοών, νοείτω.

Ανέλαβε καθήκοντα τον Οκτώβριο του 2019

Ο Στηβ Βρανάκης ήταν το νέο πρόσωπο που ανέλαβε να αλλάξει την εικόνα ή αλλιώς να κάνει re-branding της Ελλάδας στο εξωτερικό. Η ανακοίνωση για την έλευση του ήταν διθυραμβική. Το αντίθετο δηλαδή από την ανακοίνωση της αποχώρησης του.
Του είχε δοθεί η θέση του ειδικού συμβούλου [Επικεφαλής δημιουργικού (Chief Creative Officer)] με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για να «ξαναχτίσει» ή μάλλον να «κερδίσει» τη θέση και το χώρο που αξίζει η χώρα μας στον Παγκόσμιο χάρτη.

Άδοξα το τέλος λοιπόν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ