Ζισκάρ Ντ’ Εστέν: Ο Πούτιν χαρακτηρίζει τον πρώην Γάλλο πρόεδρο Πατριάρχη της Ευρώπης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υμνοι του  Βλαντιμίρ Πούτιν  στον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, Βαλερί Ζισκάρ ντ ‘Εστέν που τον χαρακτήρισε ως «πατριάρχη της Ευρώπης» στο μήνυμα συλλυπητηρίων του για το θάνατο του.

«Το όνομα αυτής της εξαιρετικής προσωπικότητας συνδέεται με πολλά σημαντικά γεγονότα στην πρόσφατη ιστορία της Γαλλίας και σωστά θεωρήθηκε ο πατριάρχης της ευρωπαϊκής πολιτικής», έγραψε ο Πούτιν σε μήνυμα προς τον Γάλλο ομόλογό του Εμμανουήλ Μακρόν, και όπου εκφράζει τα συλλυπητήριά του.

Ο ηγέτης του Κρεμλίνου τόνισε ότι ο Ζισκάρ ντ ‘Εστέν «ανήκει στη γενιά των πιο ευδόκιμων βετεράνων πολέμου στην ιστορία της ανθρωπότητας, κατάλαβε πολύ καλά την αξία της ανθρώπινης ζωής και πάντα υποστήριζε την ενίσχυση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας».

«Στο αξίωμά του ως αρχηγός κράτους και στα επόμενα χρόνια, έκανε πολλά για να ενισχύσει τις σχέσεις μεταξύ των χωρών μας, να επεκτείνει τον ρωσο-γαλλικό διάλογο και την αλληλεπίδραση μεταξύ μας ως εταίροι», πρόσθεσε.

Ο Βαλερί Ζισκάρ ντ ‘Εστέν, πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας, πέθανε την Τετάρτη το βράδυ, σε ηλικία 94 ετών, λόγω καρδιακών επιπλοκών σε κατάσταση covid-19, αφού νοσηλεύτηκε στα μέσα Νοεμβρίου.

Η ανακοίνωση για το θάνατο έγινε την Τετάρτη το βράδυ από ανθρώπους κοντά στον πρώην Πρόεδρο στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πρώην αρχηγός κράτους είχε νοσηλευτεί από τις 17 Νοεμβρίου στο νοσοκομείο Tours και πριν από αυτό, τον Σεπτέμβριο, είχε ήδη νοσηλευτεί για λίγες μέρες.

Ο Βαλερί Ζισκάρ ντ ‘Εστέν ήταν ο τρίτος Πρόεδρος της V Γαλλικής Δημοκρατίας, διετέλεσε στο αξίωμα από το 1974 έως το 1981.

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ