Τρεις άστεγοι νεκροί μέσα σε ένα μήνα στην Πάτρα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ώρα που η πανδημία σαρώνει την χώρα αφαιρώντας καθημερινά δεκάδες ζωές, ταυτόχρονα αυξάνεται ραγδαία και ο αριθμός των πολιτών που δεν έχουν πια τρόπο να βιοποριστούν, ούτε στέγη. Άνθρωποι που πεθαίνουν αβοήθητοι, την ώρα που η φτωχοποίηση της Ελλάδας και των ελλήνων είναι σχεδόν ολοκληρωτική.

Από την μια στιγμή στην άλλη βρίσκονται στο δρόμο και εκεί αφήνουν και την τελευταία τους πνοή. Αυτό συνέβη και σε τρεις συνανθρώπους μας στην Πάτρα, όπου από τα τέλη Οκτώβρη μέχρι και τα τέλη Νοέμβρη τρεις άστεγοι έχασαν τη ζωή τους στο δρόμο.

άστεγος

Πρόκειται για μια γυναίκα  65 ετών, έναν 72χρονο που είχε μεταφερθεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών και έναν 55χρονο που βρέθηκε νεκρός στο πρόχειρο παράπηγμα που χρησιμοποιούσε ως κατάλυμα.

Ο αριθμός των αστέγων τα τελευταία χρόνια στην Πάτρα αυξάνεται. Παρότι εδώ και μήνες λειτουργεί το υπνωτήριο αστέγων του δήμου, υπάρχουν ακόμη περιπτώσεις ανθρώπων που παραμένουν στο δρόμο.

Εκτιμάται δε ότι περίπου 20 άνθρωποι παραμένουν στο δρόμο και αρνούνται τη βοήθεια από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Πατρέων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ