3/08/2021

Οι μασκοφόροι που ληστεύονται

Οι γραπτοί νόμοι «τεντώνονται» για να ανοίξουν χώρο να περάσουν οι πλούσιοι παρανομούντες. Οι άγραφοι νόμοι αντιστρέφονται

Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Η Ελλάδα την 23η Οκτωβρίου 2020 παρήγαγε υψηλή τέχνη. Οταν ανακοινώθηκε το σφίξιμο του βρόχου της καραντίνας στον λαιμό των Ελλήνων, η Πολιτική Προστασία του στρατηγού τσέπης Χαρδαλιά σε άψογο σοβιετικό και βορειοκορεατικό στιλ μάς διευκρίνιζε τα ακόλουθα: «Στις ιδιωτικές αυλές σπιτιών επιτρέπεται η παραμονή ατόμων χωρίς μάσκα. Αν κάποιος καλέσει παρέα στην αυλή του, τότε η μάσκα είναι απαραίτητη. Αν στον ίδιο χώρο υπάρχουν περισσότερα άτομα, πέραν της οικογένειας του σπιτιού, τότε και εκεί η μάσκα γίνεται υποχρεωτική.

Στις πιλοτές πολυκατοικιών, δηλαδή σε έναν χώρο κοινόχρηστο, η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική όπως σε οποιονδήποτε δημόσιο χώρο, εσωτερικό ή εξωτερικό. Μάλιστα, ακόμα και ένα άτομο να βρίσκεται στο σημείο, θα πρέπει να φοράει μάσκα».

Το τελευταίο, που περιγράφει τον μοναχικό άνθρωπο σε πιλοτή πολυκατοικίας να φοράει μάσκα, είναι ποιητικό. Το διαβάζεις και νομίζεις ότι ακούς σάουντρακ της Καραΐνδρου, η οποία επένδυε μουσικά τις ταινίες του Αγγελόπουλου.

Αυτή η χειρονομία, να φοράς μόνος μάσκα σε πιλοτή πολυκατοικίας για να δείξεις τη νομιμοφροσύνη σου στην κυβέρνηση του Μητσοτάκη, είναι γενναία και συνάμα φοβική, μοναχική και πανανθρώπινη, αθόρυβη και εκκωφαντικά βλακώδης, απαραίτητη στα μάτια του κράτους και αφάνταστα αχρείαστη.

Αλήθεια, θα άξιζε τον κόπο να βρεθεί άνθρωπος που να πέρασε κάποια ώρα μασκοφορεμένος στην πιλοτή της πολυκατοικίας του επειδή έτσι κάπνισε της κυβέρνησης για να σχολιάσει τη φωτογραφία του ανέμελου ποδηλάτη Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάρνηθα, χωρίς μάσκα, με παρέα, μακριά από τα νοητά όρια της διαδρομής, που επιτρέπουν τα SMS που στέλνουμε στο 13033. Να μας πει την άποψή του για τη φωτό κι ένας παππούλης που έφαγε πρόστιμο ποσό ίσο με τη σύνταξή του επειδή η μάσκα του είχε περάσει κάτω από τα ρουθούνια του.

Παράγει τέχνη η Ελλάδα. Τέχνη πικρή, στενάχωρη, κλαυσίγελο, αλλά σε κάθε περίπτωση αξίζει να της ρίξεις μια ματιά και έπειτα να την αποφεύγεις όσο περισσότερο γίνεται.
Στην ανάποδη πατρίδα μας οι μασκοφόροι δεν ληστεύουν αλλά ληστεύονται!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ