Η κυβέρνηση μας καψωνάρει

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η καθημερινότητά μας ως «ελεύθεροι» πολίτες είναι μια αγγαρεία και μισή και μας κλείσανε και τα ΚΨΜ…

Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Παράξενη η κατάσταση στην πατρίδα. Και γίνεται ολοένα και πιο ενοχλητική. Περιφερόμαστε στις πόλεις δίχως να έχουμε δικαίωμα να καθίσουμε πουθενά να ξαποστάσουμε. Τα παγκάκια λερά, χολεριασμένα ή πιασμένα από Αφροασιάτες μουσαφιραίους. Κινούμαστε συνέχεια, σαν τις άδικες κατάρες, με μια μάσκα μπαστακωμένη καταμούτσουνα. Και στα καταστήματα ακόμα στην απέξω είμαστε και σχηματίζουμε ουρές σαν τους κομμουνισμένους προλετάριους που περίμεναν να πάρουν ψωμί με δελτίο σε κάποιον από τους «παραδείσους» του μουρλομαρξισμού.

Η κυβέρνηση μας καψωνάρει, αλλά δεν είναι δίκαιη όπως ο Στρατός ούτε ανταμείβει την προσπάθεια. Και αντί να πάρουμε απολυτήριο από την κακομοιριά και την αθλιότητα που σκορπά κάθε εξουσία που περνά από αυτόν τον τόπο, λαμβάνουμε στερήσεις εξόδου, αγγαρείες και απίστευτα «γερμανικά νούμερα» στα ίδια μας τα σπίτια, περιμένοντας τον δεκανέα αλλαγής που δεν έρχεται.

Ο ειλικρινώς υμέτερος υπηρέτησα τη δεκαετία του ’90 στον Ελληνικό Στρατό. Ως οπλίτης του Μηχανικού, πέρασα κι εγώ από τη Σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι. Απέναντι από τον θάλαμό μου βρισκόταν κτίριο στο οποίο στεγάζονταν οι ΥΕΑ (Υποψήφιοι Έφεδροι Αξιωματικοί).

Στους ΥΕΑ οι «τάξεις» ήταν τρεις: οι αξιωματικοί, οι ΥΕΑ Β (οι «παλιοί», δηλαδή) και οι ΥΕΑ Α (οι «νέοι»). Οι ΥΕΑ Α περνούσαν, ως αναμενόμενο, δυσκολότερα σε σύγκριση με τους άλλους. Την εποχή που υπηρέτησα τους έβλεπα να τρέχουν διαρκώς! Υπήρχε άγραφος, πανίσχυρος νόμος ότι για όσον καιρό οι ΥΕΑ Α παραμένουν στο… Α, απαγορευόταν να περπατούν! Η πίεση που ασκούσαν οι «βητάδες» στους «αλφάδες» ήταν στα όρια του αφόρητου.

Αυτό μου θυμίζει η καθημερινότητα της καραντίνας – με την τεράστια διαφορά ότι στον Στρατό ο ΥΕΑ Α θα μείνει περίπου κάνα δίμηνο «αλφάς» κι έπειτα θα περάσει στο στάδιο Β. Μετά θα γίνει δόκιμος και προς το τέλος της θητείας του θα φοράει το αστέρι του ανθυπολοχαγού.

Εμείς οι αγγαρειομάχοι του χρεοκοπημένου και εξαρτώμενου κρατιδίου, που επιβάλλει καραντίνες και ένα σωρό περιορισμούς αντί για αστέρι λαμβάνουμε μπιλιέτα από ΔΕΚΟ, Εφορίες και άλλες υπηρεσίες και στο τέλος το παράσημο της ανοιχτής παλάμης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ