Ψέκασαν τον Κοντοζαμάνη!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το απόλυτο φιάσκο με τις ψεκασμένες θεωρίες του υφυπουργού, που σε κατάσταση παλαβομάρας, προσπάθησα να μετατρέψει την έλευση των εμβολίων σε έργο επιστημονικής φαντασίας.
Πριν από δύο εβδομάδες ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης βγήκε και είπε ότι θα κρατηθούν μυστικά τα σημεία τοποθέτησης των ψυγείων όπου θα αποθηκεύονται τα εμβόλια για τον κορονοϊό. Ομως, από χθες ξέρουμε πλέον πού θα βρίσκονται δύο ψυγεία που ήρθαν στη Θεσσαλονίκη! Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι ο Κοντοζαμάνης «κρυφό καμάρι»…

Τα δύο ψυγεία βαθέως ψύξεως όπου θα συντηρούνται τα εμβόλια για τον κορονοϊό και ακόμη ένα, που θα έρθουν τις επόμενες ημέρες, θα τοποθετηθούν στην αποθήκη του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης και από εκεί θα γίνεται η διανομή στα εμβολιαστικά κέντρα!

C8955450 4A2C 414D A913 BF0BA4F48BA5
Τα… μυστικά ψυγεία του Κοντοζαμάνη

Αρα, όλη η Ελλάδα θα ξέρει πού βρίσκονται τα εμβόλια, κύριε Κοντοζαμάνη! Θα βρίσκονται στη μεγαλύτερη φαρμακαποθήκη της Ελλάδας, σε αγροτεμάχιο 25.000 τ.μ., με κτίριο συνολικού εμβαδού 5.750 τ.μ. και 12 μ. ύψος.

«Είναι ένας υπερσύγχρονος χώρος με τα μεγαλύτερο ρομποτικό σύστημα στη νοτιοανατολική Ευρώπη» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΣΥΦΑ Θεσσαλονίκης Σπύρος Νικολαΐδης. Το κάθε ψυγείο θα μπορεί να συντηρεί 15.000 φιαλίδια στους -70 βαθμούς.

Στο κάθε φιαλίδιο θα γίνεται ανασύσταση και θα διαθέτει συνολικά πέντε δόσεις εμβολίων, γι’ αυτό υπολογίζεται πως το κάθε ψυγείο θα μπορεί να συντηρεί περίπου 80.000 δόσεις εμβολίων. Τα συγκεκριμένα ψυγεία, που είναι ιαπωνικής κατασκευής, θα καλύπτουν τις ανάγκες συντήρησης από τον Εβρο έως τη Λάρισα, καθώς ο κοντινότερος αποθηκευτικός χώρος είναι στην Καρδίτσα.

Τα εμβόλια θα μεταφέρονται από τα hub στα εμβολιαστικά κέντρα, όπου θα μπορούν να διατηρούνται σε υψηλότερες θερμοκρασίες για πέντε ημέρες. Οπως είναι αναμενόμενο, στους χώρους όπου θα βρίσκονται τα ψυγεία θα υπάρχει ισχυρή φύλαξη, ακόμη και από την Αστυνομία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ