Κοζάνη: Ελεύθεροι πολιορκημένοι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Πασχάλη Τσολάκη

Εδώ Κοζάνη. Ακούτε την ελεύθερη φωνή ενός πολίτη.
Γράφω σε πρώτο πρόσωπο γιατί είμαι πολύ οργισμένος και πολύ θυμωμένος. Είναι από τις ελάχιστες φορές που δεν γράφω ένα άρθρο, αλλά περιγράφω μια κατάσταση.

Από τις 16 Οκτωβρίου η Περιφερειακή ενότητα Κοζάνης ήταν η πρώτη που μπήκε σε καθεστώς lockdown.
Ακολούθησε στην συνέχεια το γενικό lockdown όλης της χώρας και τώρα πάλι η Περιφερειακή ενότητα Κοζάνης μπαίνει σε σκληρό lockdown.

Τα λόγια πάντα τα ίδια. Έχουμε σχέδιο, παίρνουμε τα αναγκαία μέτρα, περιορίζουμε την εξάπλωση. Κοντεύουμε τους τρεις μήνες και ακούμε μόνο για μέτρα και φόβο. Φόβο, μέτρα και πρόστιμα. Δεν φταίει η πολιτεία γιατί όλα τα κάνει σωστά, φταίνε οι πολίτες γιατί δεν τηρούν τα μέτρα στο νομό Κοζάνης. Γι’ αυτό έστειλαν και τον υπουργό προστασίας του πολίτη και όχι τον υπουργό υγείας ή υγειονομικούς παράγοντες.

Τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα νοσοκομεία και τις κλινικές του νομού;
Τηρήθηκαν στους εργοστασιακούς χώρους και στις δημόσιες υπηρεσίες;
Τηρήθηκαν στα μέσα μεταφοράς και στα σούπερ μάρκετ;
Εντοπίστηκαν οι εστίες μετάδοσης; Απομονώθηκαν οι εστίες; Μπήκαν σε αυστηρή καραντίνα τα κρούσματα και οι ιχνηλατηθέντες;
Έγιναν τα χιλιάδες τεστ στο νομό για να εντοπίσουν και να απομονώσουν τις εστίες;

Δυστυχώς δεν έγιναν και για αυτό οι κυβερνώντες και οι αυτοδιοικητικοί έχουν και την συλλογική και την ατομική ευθύνη ο καθένας τους και ας αφήσουν όλους εμάς να ξέρουμε πόσο υπεύθυνοι είμαστε.

Οφθαλμοφανείς οι ευθύνες της πολιτείας αλλά και οι τοπικοί άρχοντες και φορείς δεν είναι αμέτοχοι ευθυνών προεξαρχούσης της περιφέρειας.

Αντί αυτών όμως οι ευθύνες επιρρίπτονται στην ατομική ευθύνη και στο σύνολο των πολιτών της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης.

Μιας κοινωνίας κουρασμένης, καταβεβλημένης, τρομαγμένης, τρομοκρατημένης που έφτασε στα όριά της. Κατάθλιψή, μελαγχολία, στρες, άγχος, φόβος θα μας οδηγήσουν σε ψυχιάτρους και ψυχολόγους. Και δεν είναι μόνο αυτά. Υπάρχουν άνθρωποι που καταστρέφονται οικονομικά, άνθρωποι που χάνουν την δουλειά τους, άνθρωποι που δεν βγάζουν μεροκάματο να ταΐσουν την οικογένεια τους, κινδυνεύουν τα μικρά μαγαζιά και οι επιχειρήσεις και πολλές από αυτές ίσως να μην μπορούν να ξαναλειτουργήσουν.

Μικρό το κακό έ!
Το μεγάλο κακό είναι η ατομική ευθύνη ε!

Ατομική ευθύνη της κοινωνίας που δεν έχει ένα πανεπιστημιακό νοσοκομείο η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας χρόνια τώρα και για χρόνια βιομηχανική περιοχή!!!!
Ας μην μακρηγορήσω άλλο. Στο δια ταύτα.

Ο Καθηγητής Βασιλακόπουλος, γνωστός «παραθυριάκιας» των Μ.Μ.Ε επί κορονοϊού, ως ειδικός εντόπισε την αιτία του προβλήματος της Κοζάνης. Η αιτία λοιπόν της Κοζάνης και για αυτό επιβλήθηκε το lockdown, κατά την εκτίμησή του, είναι ο δήμαρχος της Κοζάνης, για τον οποίο υπαινίχτηκε ή ότι είναι χαζός ή βλάκας ή ανεύθυνος και αφού ψηφίστηκε από τους πολίτες είναι και αυτοί σαν αυτόν. Και αυτό είναι το πρόβλημα που η Κοζάνη δεν πάει καλά. Υπονοούσε κάτι άλλο; Οι ενέργειες καλές ή κακές ενός δημάρχου χαρακτηρίζουν και τους πολίτες;

Αν όπως αντιμετώπισε το δήμαρχο Κοζάνης και τους δημότες, όλους εμάς δηλαδή, αντιμετωπίζει και τον κορονοϊό, μαύρο φίδι που μας έφαγε! Είμαστε χαμένοι από χέρι.

Όμως η Κοζάνη θα τα καταφέρει και θα τον διαψεύσει και να γνωρίζει ο κύριος που δεν του αρμόζει ο τίτλος κύριος, ότι ιατρική και πολιτική όταν συνταιριάζουν, είναι πολύς κακής ποιότητας παροχή υγείας.
Ας μας εξηγήσει λοιπόν τι ακριβώς εννοούσε και γιατί αναφέρθηκε στους πολίτες του δήμου Κοζάνης. Δεν εφάρμοσαν τον νόμο και την τάξη;

Του απαντώ με τη ρήση του Ελύτη. «όταν ακούς τάξη, ανθρώπινο κρέας μυρίζει»
Τι εννοούσε ο ποιητής επιστήμονα!!!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ