Ούτε η Τουρκία δεν εμπιστεύεται τον τούρκο που έφτιαξε το εμβόλιο της Pfizer;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο τουρκικής καταγωγής διευθύνων σύμβουλος της BioNTech, Της εταιρείας δηλαδή που έφτιαξε το εμβόλιο που διακινεί η Pfizer, Ουγκούρ Σαχίν δήλωσε μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu ότι θέλει να ανοίξει και γραφεία στην Τουρκία! Γεγονός περίπου αναμενόμενο αφού οι τούρκοι της Γερμανίας δεν έχουν ενσωματωθεί και διατηρούν στενές σχέσεις με την μητέρα – πατρίδα, όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν.

Οπότε το να θέλει να επενδύσει ο τούρκος δισεκατομμυριούχος που κυριολεκτικά έσπασε τα ταμεία με το εμβόλιο, δεν είναι είδηση. Η είδηση είναι άλλη. Ότι η Τουρκία δεν φαίνεται να εμπιστεύεται τόσο πολύ τον συμπατριώτη της, και προτιμά το κινέζικο εμβόλιο ως λύση για την πανδημία. Την ώρα δηλαδή που η Τουρκία έχει παραγγείλει τεσσεράμισι εκατομμύρια εμβόλια από τον τούρκο, έχει ήδη παραγγείλει και παραλαμβάνει 50 εκατομμύρια δόσεις του Κινέζικου εμβολίου!
Παραγγελία κλεισμένη και μάλιστα παραλαμβάνει τα 3 εκατομμύρια εμβόλια την Δευτέρα. Ενώ τα 30.000.000 εμβόλια που υποτίθεται ότι έχει κλείσει ως οψιόν παραγγελίας από την Φάιζερ, τα εμβόλια του συμπατριώτη της δηλαδή, παραμένουν απλώς ως μία πιθανότητα.

Φαίνεται ότι η Τουρκία εμπιστεύεται περισσότερο τους κινέζους από ότι τον τούρκο. Λογικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ