Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Άλλος Ντουμπάι τράβηξε κι άλλος για την Μαγιόρκα κι εμείς στο σπίτι μείναμε και με κλειστή την πόρτα!Άλλος Ντουμπάι τράβηξε κι άλλος για την Μαγιόρκα κι εμείς στο σπίτι μείναμε και με κλειστή την πόρτα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και ενώ όλοι χαρήκαμε με αυτή την μερική άρση του lockdownκαι αρχίσαμε να ελπίζουμε ότι, μετά τις γιορτές, με ορισμένους έστω περιορισμούς, θα αρχίζαμε σιγά σιγά να επιστρέφουμε σε κάποια κανονικότητα, η κυβέρνηση προχώρησε σε νέο κλείσιμο. Όλων. Των πάντων. Ακριβώς όπως πρέπει να κάνει κάθε ολοκληρωτικό καθεστώς που σέβεται τον εαυτό του.

Και μην ακούσω κανέναν να κατηγορεί την κυβέρνηση, γιατί η ανακοίνωση ήταν σαφέστατη: «Θα κλείσουμε αυτά που ανοίξαμε, για να ανοίξουμε αυτά που είχαμε κλείσει. Και μετά θα τα ξανακλείσουμε.  Και ύστερα θα τα ανοίξουμε και πάλι, αλλά τα μισά. Και μετά θα τα ξανακλείσουμε! Αλλά την ευθύνη θα την έχετε πάντα εσείς»!

Έμαθα όμως ότι στην κυβέρνηση ετοιμάζουν ένα καινούργιοπρόγραμμα, που θα λέγεται «click in shop» ή επί το ελληνικότερον «κλικ πλεμπαίοι». Το πρόγραμμα αυτό θα έχει ως εξής: Θα βλέπουμε από το Internet το προϊόν, θα στέλνουμε μήνυμα, θα πηγαίνουμε στο κατάστημα, θα το βλέπουμε από κοντά και θα λέμε: «Αααα! Τέλειο!!!! Αν είχα λεφτά αυτό θα έπαιρνα!!». Ο καταστηματάρχης θα μας λέει «ευχαριστώ» και θα φεύγουμε!!

Επομένως, για να συνοψίσουμε, η κατάσταση για πολύ καιρό θα πηγαίνει κάπως έτσι: Θα ανοίγουν κομμωτήρια και νυχάδικα, θα τρέχουμε όλες σαν τις τρελλές για να φτιάξουμε νύχια και μαλλιά και μετά θα ξανακλεινόμαστε στο σπίτι! Αυτό θα τραβήξει μάλλον μέχρι το καλοκαίρι. Θα είναι δηλαδή κάτι σαν χειμαιρία νάρκη.

Πρέπει να αναγνωρίσουμε πάντως, πως η πιο σημαντική απόφαση της κυβέρνηση ήταν να κλείσουν οι Εκκλησίες για να μην εορταστούν τα Θεοφάνεια και να μην γίνει αγιασμός των υδάτων. Και έχει απόλυτο δίκιο. Είναι γνωστό, έχει αποδειχθεί παγκοσμίως, ότι η Εκκλησία, κυρίως η Ορθόδοξη Χριστιανική, είναι ο Νο 1 χώρος μεγάλης και ταχύτατης διασποράς του κορωναϊού. Ακόμα και αν πρόκειται για ένα τελετουργικό που λαμβάνει χώρα εκτός του ναού.

Το μόνο «έξω» που δεν είναι επικίνδυνο, είναι ένα «έξω» που λέγεται Ντουμπάϊ. Εκεί σου λέει πηγαίνεις και είναι σαν να μην έχει ενσκήψει κορωναϊός. Όλα φυσιολογικά. Όλα στην θέση τους. Το μόνο που με απασχολεί είναι μήπως κάτσει καμμίαστραβή, και επιστρέψει από το Ντουμπάϊ ο Πέτρος θετικός στον convid, χρειαστεί να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ, λόγω ηλικίας, και πέσει στην ανάγκη του Βασίλη!

Δεν περιγράφω άλλο!

Δήμητρα Παναγοπούλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ