Ο ανασχηματισμός σηματοδοτεί πρόωρες εκλογές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Νίκος Νικολόπουλος

Ο σχεδιασμός του Μητσοτακη έγινε γνωστός ήδη από την ημέρα που έκανε το εμβόλιο και είπε :θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα σε έξι μήνες.
Σ’ αυτη την αναγκαστική πρόωρη προσφυγή στις κάλπες υπακούουν όλες οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες και οι πολιτικο-κομματικές ισορροπίες .
Χωρις αυτη την προσέγγιση οι πολιτικοί αναλυτές και συντάκτες θα συμφωνούσαν πως ο ανασχηματισμός δεν ήταν ούτε δομικός ούτε λειτουργικός ούτε αναγκαίος … αλλά μια τρύπα στο νερό καθώς δεν υπήρξαν αλλαγές στα «πρωτοκλασάτα» υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας ! (πλην ελαχίστων αναμενόμενων)

Ο ανασχηματισμός διέψευσε , με εκκωφαντικό τρόπο , τις προσδοκίες που είχε δημιουργήσει το επιτελικό κράτος με τις διαρροές του το τελευταίο διάστημα όντας άνευρος , άοσμος , άγευστος και μηδέ τίποτα υποσχόμενος !

Η νέα διάταξη του υπουργικού συμβουλίου συμφωνούν άπαντες πως είναι καθαρά εκλογική.

Δεν μπορεί να έγινε ανασχηματισμός μόνον και μόνον για να «τιμωρήσει» ο Πρωθυπουργός τον πρωην αρχηγό της ΚΝΕ , πρωην συνέταιρο του Καλογρίτσα , στενό , έμπιστο συνεργάτη του ,τον πάλαι ποτέ ισχυρό άνδρα του κλειστού συστήματος περί τον πρωθυπουργό που έπαιξε σημαντικό και καθοριστικό ρόλο στην πορεία του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την προεδρία του κόμματος και την πρωθυπουργία.
(είχε αυτονομηθεί σε σημαντικό βαθμό και έπρεπε να τιμωρηθεί;)

Δεν μπορεί να έγινε ανασχηματισμός για να πάρουν το χάρτινο γαλόνι δυο ,καθόλα συμπαθέστατες , κύριες βουλευτίνες.

Δεν μπορεί να έγινε ανασχηματισμός για να μπει ένας ακόμα κολλητός ή και ένας κουμπάρος στο Υπουργικό συμβούλιο .

Δεν μπορεί να έγινε ανασχηματισμός για να βρεθούν δυο καρέκλες στο Υπουργείο Εσωτερικών για δύο Αθηναίους πολιτικούς απο την ίδια εκλογική περιφέρεια .

Δεν μπορεί να έγινε μόνον για να μπει ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ένας -κατα δικη του δημόσια δήλωση -Gay.(και γιατί όχι; )

Τι προέκυψε λοιπόν από τον πολυδιαφημισμένο ανασχηματισμό ;
Μια κυβέρνηση με λιγότερους τεχνοκράτες και περισσότερους βουλευτές καθώς ο Μητσοτάκης θέλει πάσει θυσία να καταφέρει να πάει σε εκλογές ως το καλοκαίρι.

Μια κυβέρνηση που εξασφαλίζει στον Μητσοτάκη το κατάλληλο ντεκόρ , τον απαραίτητο αριθμό κομπάρσων, ώστε στη μαρκίζα να ξεχωρίζει μόνον το δικο του όνομα ως πρωταγωνιστή και το ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΟ της εκλογικής παράστασησ να «κόψει εισιτήρια» .
Ένα συνοθύλευμα από ορφανά του Σημιτη, μαζί με νεοφιλελεύθερους εθνομηδενιστές συν κάποια «απόνερα» του ΠΟΤΑΜΙΟΥ .

Ο Μητσοτάκης βιάζεται να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι σχολικές αίθουσες στις πρόωρες εκλογές που θα κάνει μετά τις Πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια. Όσο νωρίτερα ανοίξουν τα σχολεία τόσο νωρίτερα θα μπορέσουν να ολοκληρωθούν και οι πανελλήνιες ώστε να έχουν διασφαλισθεί τα εκλογικά κέντρα .
Ο Μητσοτάκης αφελώς πιστεύει ότι εαν κατέβει με ένα σχήμα άκαπνων και προθύμων να κάνουν «τα πάντα όλα» που θα ζητα το πρωθυπουργικό ζεύγος ,αυτό θα τον θωρακίσει ώστε να αντέξει ως τις εκλογές που σχεδιάζει για τον Ιούνιο , καθώς οι συγκρούσεις είναι τεράστιες.

Οι ΑΒΟΥΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ του Μητσοτάκη ξέρουν ότι αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία να μπουν στην κυβέρνηση .
Οι βουλευτές που δεν έχουν ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΒΑΣΗ , φοβούνται πια , κι όχι αβάσιμα , πως στις πρόωρες εκλογές , τα νέα πρόσωπα που θα μπουν στις λίστες , όπως οι λοιμοξιολογοι γιατροί , οι «στρατεοι» , οι Τουρκολόγοι καθηγητάδες που εγιναν τηλεοπτικοί μαϊντανοί , θα τους αφήσουν εκτός βουλης.

Ο Μητσοτάκης προχωρά σε εκλογές για να «ΠΡΟΚΑΝΕΙ» τα χειρότερα .
Γνωρίζει ότι η Τουρκία επιδιώκει πολεμική ή υβριδική κρίση, καθώς επίσης θεωρεί ότι η απειλή είναι διαρκής και αναμένει νέο κύμα επιθετικότητας σε ξηρά, θάλασσα και αέρα .
Γνωρίζει το κοινωνικό ολοκαύτωμα που θα ζήσει η χώρα τους επόμενους μήνες.
Γνωρίζει το τεράστιο έλλειμμα στα ταμεία του κράτους .
Γνωρίζει το θηριώδες Δημόσιο και το , ακόμα πιο θηριώδες , ιδιωτικό χρέος που γιγαντώθηκε την εποχή του κορονοϊού .
Γνωρίζει την Λερναία Ύδρα της ανεργίας εκατομμυρίων ελληνίδων και ελλήνων.

Και τώρα μετά τον ανασχηματισμό ο Μητσοτάκης ψάχνει το άλογο που θα καβαλήσει για να φύγει τρέχοντας τη νύχτα των πρόωρων εκλογών που άτυπα ήδη προκήρυξε , όπως ο Ριχαρδος Γ ήρωας του Σαίξπηρ μετά την μάχη του Μπόσγουρθ το 1845.
Εμείς όμως , οι ελληνίδες κ έλληνες θα μείνουμε «εδώ»…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ