Εκκλησία -Πολιτεία, «Καλώς το 3-0»! – Ανοιχτοί οι ναοί τα Φώτα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να υπερασπιστεί τις αποφάσεις της μετά το «αντάρτικο» της Ιεράς Συνόδου για τα Φώτα! Ερώτημα εάν θα δραστηριοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, που στο Πολυτεχνείο απαγόρευε τις συναθροίσεις άνω των τεσσάρων ατόμων!

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής από το ieidiseis.gr

Εκκλησία -Πολιτεία, «Καλώς το 3-0»! – Ανοιχτοί οι ναοί τα Φώτα
Τον Νίκο Αλέφαντο θυμίζει η αντιπαράθεση Εκκλησίας και Πολιτείας, για το εάν οι ναοί θα είναι ανοιχτοί την ημέρα των Θεοφανίων, καθώς το ματς θυμίζει το … «καλώς το 3-0»!

Η Εκκλησία υλοποιεί την απόφαση της Ιεράς Συνόδου και οι ναοί θα είναι ανοιχτοί, όπως ακριβώς τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να είναι κλειστοί!

Το ερώτημα συνεπώς είναι πλέον εάν η κυβέρνηση μπορεί να υπερασπίσει την απόφαση που έλαβε απέναντι στο αντάρτικο της Ιεράς Συνόδου ή όχι. Για να την υπερασπίσει, θα πρέπει είτε με αστυνομικές δυνάμεις να μην επιτρέψει το άνοιγμα των εκκλησιών, είτε σε κάθε ναό να κόβει πρόστιμα σε ιεράρχες και ποίμνιο και πιθανόν και σε πολιτικούς που θα συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία!

Η κυβέρνηση, ωστόσο, δεν προτίθεται να πράξει κάτι τέτοιο, εν αντιθέσει με ότι έκανε πχ στον εορτασμό του Πολυτεχνείου! Στελέχη της, άλλωστε, ούτε μπορούν να φανταστούν ότι θα υπάρχουν εικόνες έξω από ναούς, που να μην επιτρέπουν την είσοδο πιστών ή που δεν θα κόβουν πχ πρόστιμο στον Αρχιεπίσκοπο που θα χοροστατεί στην Μητρόπολη Αθηνών! Είναι δε εντυπωσιακό ότι η κυβέρνηση προειδοποιεί την Εκκλησία ότι οι νόμοι είναι για να εφαρμόζονται από όλους, «ξεχνώντας», όμως, επιτηδευμένα πως η ίδια είναι σύμφωνα με το νόμο και το Σύνταγμα αρμόδια και υπεύθυνη για την τήρησή τους!

Το όλο θέμα η κυβέρνηση επιδιώκει να το κάνει …αβαβα, να περάσει αθόρυβα, με τη βοήθεια των μέσων ενημέρωσης που στην πλειοψηφία τους αποφεύγουν επιμελώς να πουν την αλήθεια, «ανακαλύπτοντας» ακόμα και «αμοιβαίες υποχωρήσεις» και υποστηρίζοντας ότι και η Εκκλησία δεν θα ρίξει τον σταυρό στη θάλασσα, κάτι όμως που η ίδια η Ιεραρχία έχει ανακοινώσει πριν τα Χριστούγεννα ότι δεν πρόκειται να πράξει!
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το τι θα πράξει (ή δεν θα πράξει) η Δικαιοσύνη, αλλά και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ που στον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, αλλά και της μαύρης επετείου της δολοφονίας Γρηγορόπουλου απαγόρευε τις συναθροίσεις άνω των τεσσάρων ατόμων!

Και όλα αυτά στον απόηχο της παραδοχής του Άδωνι Γεωργιάδη πως οι ειδικοί είχαν εισηγηθεί στην κυβέρνηση την επιβολή καραντίνας στη Θεσσαλονίκη, πριν το τριήμερο του Αγίου Δημητρίου, αλλά δεν εισακούστηκαν.

Για αυτό ας λέμε, «καλώς τα παιδιά, 3-0»!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ