Τις «πεφωτισμένες μειοψηφίες» η Ελλάδα και η ανθρωπότητα τις πλήρωσε με αίμα κυρία Σακελλαρόπουλου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε μία από τις πιο γνωστές του ρήσεις περί δημοκρατίας, ο σφαγέας Αδόλφος Χίτλερ, την χαρακτήριζε ως ένα «εβραϊκό δημιούργημα» που με τις «αποφάσεις της πλειοψηφίας» μεθοδεύει την εξαφάνιση κάθε «άριας ηγεσίας».

Ο ορισμός της «πεφωτισμένης μειοψηφίας», έχει συνδεθεί με τις πλέον εφιαλτικές στιγμές της ανθρωπότητας. Οι πεφωτισμένες μειοψηφίες – ή “πρωτοπορίες”, όπως έλεγαν παλαιότερα οι μαρξιστές – θεωρούν ότι γνωρίζουν καλύτερα τι είναι “καλό” για τη χώρα και το λαό της, όπως ορθά σημειώνει ο αρθρογράφος της DailyPost, σχολιάζοντας το άρθρο της ΠτΔ Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, στο οποίο καταδικάζει ως… «λαϊκιστική στρέβλωση της δημοκρατίας» το ότι «η λαϊκή βούληση συγχέεται με τη βούληση της πλειοψηφίας».

Το ότι η κυρία πρόεδρος προέρχεται από έναν πολιτικό χώρο που υμνούσε τον δικτάτορα της Ρουμανίας Νικολάε Τσαουσέσκου, δεν αποτελεί δικαιολογία για τέτοιες τοποθετήσεις, ειδικά με την θεσμική θέση την οποία κατέχει.

Διότι το ίδιο το Σύνταγμά μας – και μάλιστα στο Πρώτο άρθρο του, είναι ξεκάθαρο (Μορφή του πολιτεύματος)

1. Tο πολίτευμα της Eλλάδας είναι Προεδρευόμενη Kοινοβουλευτική Δημοκρατία.
2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
3. . Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.

* Όταν η κα. Πρόεδρος θεωρεί “λαϊκίστικη στρέβλωση” την αρχή της πλειοψηφίας, τι ακριβώς εννοεί;

Ότι υπάρχει δήθεν τρόπος να “νομιμοποιηθεί” η λαϊκή κυριαρχία αντίθετα προς τη βούληση της πλειοψηφίας; Μα αυτό είναι η αρχή της τυραννίας! Είναι όμως και αλλοίωση του ίδιου του πολιτεύματος.

Το ενδιαφέρον άρθρο στο Dailypost, εδώ. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ