Σαρηγιαννης – Παγώνη: Οι προβλέψεις τους μας φέρνουν τρόμο – Τα μέτρα θα μειωθούν τέλη Ιουνίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα μέτρα θα μπορούν να μειωθούν τέλη Ιουνίου αν μέχρι τότε έχει εμβολιαστεί το 65% του πληθυσμού, είπε σήμερα η Παγώνη στο Mega. Εντελως τυχαία το ίδιο είχε πει και ο Μητσοτάκης την ημέρα που έκανε το εμβολιο. Ότι θα χρειαστούμε 6 μήνες για να αρχίσει η επιστροφή στην κανονικότητα. Από ότι φαίνεται υπάρχει ήδη σχέδιο για lockdown με διάφορες παραλλαγές ως το καλοκαίρι.

Για 2.000 κρούσματα καθημερινά στα τέλη Φεβρουαρίου κάνει λόγο ο καθηγητής Περιβαλλοντικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης που είναι επιφυλακτικός για το άνοιγμα των σχολείων αλλά και την επικείμενη επαναλειτουργία του click away.

O Δημοσθένης Σαρηγιάννης στο OPEN είπε ότι το ερώτημα πλέον είναι εάν θα ανοίξει το λιανεμπόριο με τη μέθοδο του click away ή αν θα κάνουμε υπομονή και να περιμένουμε να επαναλειτουργήσει το λιανεμεπόριο όταν οι συνθήκες θα είναι πιο κατάλληλες ενώ ανέφερε ξανά πως εκείνος θεωρεί καλύτερο να ανοίξουν τα σχολεία στις 25 Ιανουαρίου.

Παραλληλα η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Ματίνα Παγώνη, μας προσγειώνει αποτομα για τις φετινές Απόκριες.

Απόκριες δε θα κάνουμε, αλλά μάσκες θα φοράμε. Θα είναι σαν να κάνουμε απόκριες. Θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες πόσο θα κρατηθούν τα μέτρα. Είναι δύσκολες μέρες, το ξέρουμε όλοι. Καρναβάλι δε θα γίνει, είναι δυνατόν με τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας να γίνονται καρναβάλια; Χτες ήταν λίγα τα κρούσματα, αλλά ήταν πολύ λίγα και τα τεστ. Πάντα τις αργίες δεν μπορούν να γίνουν πολλά τεστ. Ιανουάριος – Φεβρουάριος είναι δύσκολοι μήνες. Να δούμε και τα αποτελέσματα των ρεβεγιόν στις 10-11 του Γενάρη και θα πάμε βήμα – βήμα. Αν έχουμε αύξηση κρουσμάτων μεγάλη τα νοσοκομεία δε θα τα βγάλουν πέρα. Στόχος είναι να γίνουν τα εμβόλια όπως γίνονται, να γίνονται πολλά τεστ, και αφού φτάσουμε τέλος Ιουνίου στο 60-65% του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί, θα μπορούμε να μειώσουμε τα μέτρα. Όλοι θέλουμε να ανοίξουν τα μαγαζιά, έχουμε μπει σε κατάθλιψη. Αλλά αυτό πρέπει να γίνει υπό προϋποθέσεις. Θα γίνουν πιο χαλαρά τα πράγματα, λίγη υπομονή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ