24/07/2021

Η Αθήνα Λινού διαψεύδει τους ισχυρισμούς και την αισιοδοξία του πρωθυπουργού για την πανδημία

Μια τρύπα στο νερό κάνει η κυβέρνηση με την ως τωρα πολιτική της στο θέμα της πανδημίας, αν ισχύουν όσα λέει η Αθηνά Λινου.

Η καθηγήτρια ιατρικής Αθηνά Λινού, μιλώντας στον Alpha 98.9 ήταν ξεκάθαρη ότι πρέπει να υπάρξουν επιπλεόν και ισχυρά μέτρα, πέρα από την παράταση του lockdown, προκειμένου να αποφύγουμε το ολικό κλείσιμο της οικονομίας και ότι αυτό συνεπάγεται.

Η Λινού επιβεβαιώνει την κατάσταση που επικρατεί σε ολόκληρη την Ευρώπη αναφορικά με την πανδημία και η οποία επιβεβαιώθηκε από την διαρροή στις δηλώσεις της Ανγκέλα Μέρκελ σε κλειστή συνεδρίαση του κόμματος της αλλά και τις δημόσιες δηλώσεις του Γάλλου πρωθυπουργού που συνιστούν στο κοινό συμπέρασμα ότι «τα χειρότερα έρχονται».

Όπως είπε: είμαστε μακριά από την κυβερνητική υπόσχεση για 2 εκατ. εμβολιασμούς το μήνα, ενώ επεσήμανε ότι ακόμη και με 8.000 εμβολιασμούς την ημέρα δεν θα πετύχουμε ανοσία της αγέλης μέσα στο 2021.

Οσο αφορά την εκκλησία, υπογράμμισε ότι στην συντριπτική της πλειοψηφία η εκκλησία τήρησε τα μέτρα προστασίας και πως οι ελάχιστες εξαιρέσεις δεν μπορεί να δαιμονοποιηθούν για τυχόν επιδείνωση της κατάστασης η οποία φαίνεται αναπόφευκτη.

Αντίθετα η Αθηνά Λινού έκανε πολύ συγκεκριμένες προτάσεις καλώντας την κυβέρνηση να τις εφαρμόσει:

Η εξάλειξη του προβλήματος στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με λύσεις για το συνωστισμό.

Η εντατικοποίηση των προσπαθειών στη βιομηχανία όπου οι εργαζόμενοι αναγκαστικά πρέπει να είναι παρόντες με ενεργοποίηση γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας.

Η αύξηση εξ αποστάσεως εργασίας σε επίπεδο 90% εκεί που η φυσική παρουσία του εργαζόμενου δεν είναι απαραίτητη.

Πολλά τεστ, έτσι ώστε όπου υπάρξει κρούσμα να απομονωθεί
Το άνοιγμα των σχολείων πρέπει να συνδυαστεί με πολλά μέτρα πρόληψης, όπως τα τεστ και την κυλιόμενη ώρα προσέλευσης.

Κλείνοντας, εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης λέγοντας ότι είμαστε μακριά από την κυβερνητική υπόσχεση για 2 εκατ. εμβολιασμούς το μήνα, ενώ επεσήμανε ότι ακόμη και με 8.000 εμβολιασμούς την ημέρα δεν θα πετύχουμε ανοσία της αγέλης μέσα στο 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ