Προσωπικά βιώματα από τη γνωριμία μου με τον ιερέα της φιλανθρωπίας και της αγάπης πατήρ Στέφανο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Θεοφάνης Θ. Γκατζής

Οικονομολόγος- διεθνολόγος
ΜSc Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού

Παρήλθαν ήδη 40 ημέρες από την εκδημία του αγαπητού στο Χριστεπώνυμο πλήθος της Πιερίας Αρχιμανδρίτη Στεφάνου Παπαθανασίου (κατά κόσμον Πατήρ Στεφάνου). Για όσους το γνώριζαν προσωπικά η θλίψη για την απώλεια του είναι μεγάλη. Το κενό που αφήνει δυσαναπλήρωτο! Είχα την τιμή, όπως και αρκετοί χιλιάδες πιστοί, να είμαι πνευματικό του παιδί! Η ποιμαντική και φιλανθρωπική του δράση απεριόριστη και πολυδιάστατη (π.χ. Συνιδρυτής Συνδέσμου Υπεράσπισης Οικογενειών «Η Τιβεριάδα»)!

Ένας πάτερ που προσέφερε απλόχερα αγάπη και αλληλεγγύη στο συνάνθρωπό του. Πανταχού παρών να συνδράμει όλους! Διέρχονταν αδιάκοπα από άκρη σε άκρη το Δήμο Κατερίνης για να ποιμάνει τους πιστούς και να προσφέρει φιλανθρωπικό έργο. Η παρακαταθήκη που αφήνει είναι πλούσια και η δράση της ζωής του, ειδικά στο σκέλος της φιλανθρωπίας, πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.

Προσωπικά μου προσέφερε πνευματική υποστήριξη μετά τον πρόσφατο θάνατο του πατέρα μου Θωμά. Στο πρόσωπό του καθρεφτίζονταν η αγνότητα και η καλοσύνη του! Κάποια από τα διδάγματά του ήταν τα εξής: 1.Υπομονή και ανοχή προς τον πλησίον και 2. Βλέπε, άκου, σιώπα και μην κατακρίνεις!

Ας τα κάνουμε κτήμα στην καθημερινότητα μας για να βελτιωθούμε πνευματικά και να αλλάξει η κοινωνία μας προς το καλύτερο! Θα μας λείψεις ιερέα της αγάπης, της καλοσύνης και της φιλανθρωπίας! Γνωρίζουμε όμως ότι θα μας προσέχεις από ψηλά στο Ουράνιο Θυσιαστήριο που θα διαβιείς αιώνια από εδώ και εφεξής! Κύριε Ιησού Χριστέ ανάπαυσον την ψυχή του δούλου σου Πατήρ Στέφανου!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ