Μητσοτάκης ο ανεπαρκής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τον Σεπτέμβριο από αυτή εδώ την στήλη είχα ως τίτλο της επιφυλλίδας μου “Μητσοτάκης, ο Τσαουσέσκου της Ελλάδας”, καθώς η μηδενική ανοχή της κυβέρνησης στους θεσμούς και στην ελευθερία του λόγου, έστω και καθ΄ υπερβολή μόνο με απολυταρχικά καθεστώτα μπορεί να συγκριθεί. Δυστυχώς την προηγούμενη εβδομάδα, όχι μόνον επιβεβαίωσε τον χαρακτηρισμό, αλλά απέδειξε ότι ήταν και πολύ επιεικής. Μετά τις εκλογές, υπήρχαν καταγγελίες για “ξεκαθάρισμα” όσων είχαν διαφορετική άποψη από όλα των ΜΜΕ που ελέγχει η Νέα Δημοκρατία, αλλά και της ΕΡΤ και του ΑΠΕ τα οποία τα ανέλαβε προσωπικά ο Πρωθυπουργός, αλλά στη δυναμική της εκλογικής νίκης έμεναν στο μικρόκοσμο των κοινωνικών δικτύων.

Ούτε ο Τσαουσέσκου! Στον έλεγχο του Κυριάκου Μητσοτάκη απευθείας η εποπτεία της ΕΡΤ και του ΑΠΕ με ΦΕΚ

Αυτές τις μέρες προχώρησαν στην παραίτηση της Έλενας Ακρίτα από τα ΤΑ ΝΕΑ και της Δήμητρας Κρουστάλλη από ΤΟ ΒΗΜΑ, με την  αυτοπεποίθηση χιλίων καρδιναλίων, ότι κυβερνούν ελέω Θεό. Δεν σταμάτησαν εκεί, αλλά ανέτρεψαν και την κατάκτηση της Γαλλικής Επάναστασης, της Ελευθερίας του Λόγου μέσα στον ίδιο τον Ναό της Δημοκρατίας, δημιουργώντας ένα τρομακτικό προηγούμενο με την άρση ασυλίαν των βουλευτών Αγγελικής Αδαμοπούλου και Παύλου Πολάκη επειδή απλώς εξέφρασαν την άποψή τους στην Βουλή Άνοιξαν τον ασκό του αιόλου και στο μέλλον, όποιος βουλευτής δεν συμφωνεί με τον Μητσοτάκη κινδυνεύει να διωχθεί για την γνώμη του.

ce9cce97cea4cea3ce9fcea4ce91ce9ace97cea3 ce9f ce91ce9dce95cea0ce91cea1ce9ace97cea3 1

Βουλευτής σημαίνει βουλεύομαι, δηλαδή σκέπτεται – κρίνει – εκφράζεται – αποφασίζει, στην Ελλάδα πολλά χρόνια τώρα οι βουλευτές πειθαρχούν στο κόμμα ή διαγράφονται, με μοναδική εξαίρεση την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όπου ψήφισαν κατά συνείδηση. Μετά την χθεσινή απόφαση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας οι βουλευτές θα πρέπει όχι μόνον να πειθαρχούν στο κόμμα τους, αλλά να αυτο-λογοκρίνονται για το αν αυτό που θα πουν είναι ανεκτό από τον “ηγέτη” αλλιώς κινδυνεύουν να βρεθούν κατηγορούμενοι.

Όμως η εμφανής πλέον αποτυχία του πρωθυπουργού της Ελλάδας, δεν είναι αφορμή για καύχηση, αλλά πρέπει να γίνει η αφετηρία αντίστασης στο όλεθρο που οδηγεί την χώρα ο Μητσοτάκης ο ανεπαρκής. Το μόνο του προσόν το “βαρύ επώνυμο”, ήταν και ο πρώτος λαχνός στο λαχείο με το οποίο δεν χρειάστηκε να προσπαθήσει ποτέ στην ζωή του, ενώ του άνοιγε όλες τις πόρτες δίνοντάς του και αυτή, την κωμική πλέον, έπαρσή του όταν αγορεύει στην Βουλή. Οι ομιλίες και οι γκάφες του, γίνονται για μέρες αφορμή για σκωπτικά σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα και παρόλα αυτά, σοβαροί και καλλιεργημένοι βουλευτές του, αντικειμενικά ικανότεροί του, τον επιβραβεύουν, τροφοδοτώντας ακόμη περισσότερο την έπαρσή του.

ce9cce97cea4cea3ce9fcea4ce91ce9ace97cea3 ce9f ce91ce9dce95cea0ce91cea1ce9ace97cea3 2

Θα ήταν αστείο αν δεν είχε τον μέλλον της Ελλάδας και των παιδιών μας στα χέρια του. Και στο παρελθόν υπήρξαν πρωθυπουργοί που ήταν γόνοι, που ναι μεν είχαν πλεονέκτημα λόγω ονόματος, αλλά οι πολιτικές τους ικανότητες, τους έκαναν ισάξιους ή καλύτερους των προγόνων τους, όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου κι ο Κώστας Καραμανλής.

Η πολλαπλές και διαρκείς αποτυχίες του στα Εθνικά Θέματα είναι και η απόδειξη έλλειψης πολιτικών ικανοτήτων, σκέψης και διορατικότητας. Επειδή έχει μάθει στην ζωή του, ότι όλα γίνονται αρκεί να το ζητήσει και όλοι θα προστρέξουν να πραγματοποιήσουν το θέλημά του, νομίζει ότι έτσι θα τα βάλει και με τον Ταγιπ Ερντογαν. Περίμενε ότι θα πάει στην Σύνοδο Κορυφής θα ακούσουν οι ηγέτες τα δίκαια αιτήματα της Ελλάδας και βάλουν κυρώσεις στην Τουρκία. Καμία προετοιμασία, καμία προεργασία, κανένα σχέδιο, όταν οι απέναντι σχεδιάζουν χρόνια την κάθε τους κίνηση. Για παράδειγμα θα έπρεπε εδώ και έναν χρόνο, να συνομιλήσει με τις Μεσογειακές χώρες, την Ιταλία, την Ισπανία, την Μάλτα. Γιατί αυτές οι χώρες είναι με την Τουρκία, τι θα μπορούσε να προσφέρει η Ελλάδα καλύτερο; Δεν σημαίνει ότι θα πετύχει, αλλά κάτι θα κέρδιζε. Η αμυντική συμμαχία με την Γαλλία γιατί ακυρώθηκε το Καλοκαίρι; Ακόμη κι αν ήταν πρόθεση του να παίξει όλα τα χαρτιά στην Γερμανική – αποτυχημένη – διαμεσολάβηση, μια συμμαχία με το Παρίσι θα ήταν ένα έξτρα ατού ως μοχλός πίεσης.

ceb8cf81ceb1cf83cebfcf83 cebcceb7cf84cf83cebfcf84ceb1cebaceb71

Ένας ικανός άνθρωπος μπορεί να δεχθεί ότι σφάλλει, είναι μέρος της ζωής και γνωρίζει ότι μπορεί να το ξεπεράσει κι ο Ανδρέας Παπανδρέου είπε το mea culpa. Ένας ανεπαρκής όμως πολιτικός δεν μπορεί καν να ανεχθεί οτιδήποτε μπορεί να αλλοιώσει την βιτρίνα του, γιατί αυτή είναι το μόνο που έχει για να καλύψει την ανικανότητά του. Γι αυτό στο μέλλον θα δούμε περισσότερη λογοκρισία, περισσότερη καταστολή, περισσότερη προπαγάνδα, όσο οι αποτυχίες της πανδημίας και της οικονομίας θα ματώνουν τους Ελληνες πολίτες. Να δούμε πως πουλήσουν το Μαρτιο, στα 200 χρόνια από το 1821, το ότι συμφώνησε να δεχθεί πολυμελή σύνοδο, για να αποφασίσουν οι μεσογειακές χώρες, τι εθνική κυριαρχία θα έχει η Ελλάδα στο Αιγαιο.
του Αυγερινού Χατζηχρυσού

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην Kontra News της Κυριακής 20 Δεκεμβρίου 2020

ΔΗΜΟΦΙΛΗ