Ο ολοκληρωτισμός της Νέας Κανονικότητας (τάξης) εναντίον της Παλιάς Κανονικότητας (τάξης)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tου Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου

Όταν τα παγκοσμιοποιητικά μίντια και οι εκλεκτοί των “αγορών” πολιτικοί χρησιμοποιούν τη λέξη κανονικότητα και μας προειδοποιούν ότι (δήθεν) δεν γίνεται να επιστρέψουμε στην παλιά κανονικότητα εννοούν απλά τη λέξη τάξη και ότι δεν γίνεται να επιστρέψουμε στην Παλιά Τάξη.

Η Παλιά Τάξη σήμαινε δύο ομάδες προστατευομένων δομών και συλλογικοτήτων στο δυτικό πολιτισμό.
α) έθνος-κράτος, θρησκεία, οικογένεια, ατομική ιδιοκτησία.
β) δημοκρατία, ελευθερίες, εργατικά δικαιώματα, τρόπος οργάνωσης της παραγωγής που επέτρεπε την άνθηση της μεσαίας τάξης.

Αυτά με τη νέα κανονικότητα η αλλιώς Νέα Τάξη τελειώνουν.
Ενώ κανονικά θα έπρεπε τώρα και η παραδοσιακή δεξιά αλλά και η αριστερά να είναι εναντίον της Νέας Τάξης (γιατί χτυπάει και τις συντηρητικές και τις προοδευτικές πλευρές αυτού που ξέραμε σαν δυτικού πολιτισμού) καμία δεν προβάλλει αντιστάσεις. Γιατί αφενός έχουμε αυτή τη στιγμή μια ΤΡΑΒΕΣΤΙ δεξιά και μια ΤΡΑΒΕΣΤΙ αριστερά στον πλανήτη με αχυράνθρωπους σαν πολιτικούς ηγέτες που από καιρό έχουν ξεπουληθεί η έχουν συμβιβαστεί κατόπιν εκβιασμών ή εξ αρχής χρωστάνε την πολιτική τους ανάδειξη σε κυκλώματα ξένων συμφερόντων (πολιτικοί θερμοκηπίου και δοκιμαστικού σωλήνα).

Όπου υπάρχουν ηγέτες που αντιστέκονται και θέλουν ανεξάρτητο κράτος από τους Νεοταξίτες δέστε ότι σέρνονται σε ατιμωτικό τέλος. Δεν υπάρχει καμία εξαίρεση, είτε μιλάμε για τον Τραμπ, είτε για τον Καντάφι, είτε για το Σαντάμ, είτε για το Μιλόσεβιτς, είτε για τον Άσαντ (τον γλύτωσε ο Πούτιν αλλιώς θα τον κατακρεουργούσαν ορδές του Ισλαμικού Κράτους). Και ο Λουκατσένκο στη Λευκορωσία θα οδηγούνταν σε φυλάκιση και ατίμωση αν επικρατούσε η πορτοκαλί επανάσταση που δρομολόγησε το Παγκοσμιοποιητικό Μπλοκ εναντίον του αλλά για μια ακόμη φορά, όπως και με τον Άσαντ, επενέβηκε ο Πούτιν και τον έσωσε.

Δεν σημαίνει ότι τέτοιοι ηγέτες είναι πάντοτε καλά παιδιά, το μεγάλο όμως έγκλημα που τους χρεώθηκε από το κλαμπ της Παγκοσμιοποίησης (των περίφημων αγορών) ήταν ότι ήθελαν να διατηρήσουν την εθνική κυριαρχία στις χώρες τους. Έτσι έκπληκτοι βλέπουμε τον Τόνι Μπλερ, για παράδειγμα, να παραδέχεται με περίσσιο θράσος πως η κατηγορία για τα όπλα μαζικής καταστροφής του Σαντάμ από τη Δύση ήταν ένα πρόσχημα για να ξεκινήσει η ανατροπή του. Και μετά από μια τέτοια δήλωση δεν κινητοποιείται το Δικαστήριο της Χάγης να καλέσει τους Μπλερ και Μπους να δικαστούν σαν εγκληματίες πολέμου. Παρεπιπτόντως, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν, ήταν ο επικεφαλής της Επιτροπής της Γερουσίας που έδωσε το πράσινο φως για την επίθεση τότε στο Ιράκ.

Οι BLM σαν Ερυθροφρουροί της Νέας Κανονικότητας
Πλέον μπαίνουμε σε περίοδο, στην οποια οι κύκλοι που επιδιώκουν τη Νέα Τάξη (νέα κανονικότητα) δεν πολεμούν μόνο εξωτερικούς εχθρούς που εναντιώνονται στο πολιτικοοικονομικό μοντέλο τους, αλλά δρομολογούν ένα νέο ολοκληρωτισμό μέσα στην ίδια τη Δύση για να κάμψουν όχι μόνο τους “λαϊκιστές” αντιφρονούντες αλλά και τις ίδιες τις ιδέες, τα σύμβολα, ακόμη και τους ήρωες, της Παλιάς Τάξης. Δέστε για παράδειγμα το κίνημα των BLM και Αντιφά που υποστήριξαν οι Δημοκρατικοί (το ηγετικό κόμμα της Παγκοσμιοποίησης) και τα παγκοσμιοποιητικά μίντια. Ισχυρίζομαι πως είναι πιστή αντιγραφή του κινήματος της Πολιτιστικής Επανάστασης που εξαπέλυσε ο Μάο στην Κίνα. BLM και Αντιφά είναι το ακριβές αντίστοιχο των Ερυθροφρουρών φοιτητών που χρησιμοποιούσε ο Μάο.

Τι έκαναν οι Ερυθροφρουροί στην πολιτιστική επανάσταση; Κατέστρεφαν αρχαία μνημεία, βιβλία και παραδοσιακά μαγαζιά ενώ στοχοποιούσαν “αστούς” καθηγητές, διανοούμενους και καλλιτέχνες. Θυμηθείτε ότι στις ΗΠΑ οι BLM με τους Αντιφά βανδάλιζαν αγάλματα, καίγαν καταστήματα ενώ θέλαν να απαγορεύσουν κλασσικά βιβλία και ιστορικές ταινίες.
Τέτοιες δραστηριότητες έρχεται να συμπληρώσει το κίνημα #DisruptTexts (Διακοπή Κειμένων), το οποιο δαιμονοποιεί ποιητές, δραματουργούς και κλασσικούς συγγραφείς, όπως για παράδειγμα ο Όμηρος, ο Σαίξπηρ και ο Σκοτ Φιτζέραλντ, και θέλει την απόσυρση των κειμένων τους. «Είμαστε πολύ περήφανοι να λέμε ότι η Oδύσσεια αφαιρέθηκε φέτος από το πρόγραμμα σπουδών!» δήλωσαν καθηγητές του σχολείου της Μασαχουσέτης που αφαίρεσε την Οδύσσεια από τη διδασκαλία στις τάξεις του Δημοτικού, καταγγέλοντας τις ραψωδίες του Ομήρου σαν σεξιστικές και ρατσιστικές!
Δείγμα ολοκληρωτισμού, που ξεπερνάει και πρακτικές παλιών στρατιωτικών καθεστώτων, είναι ότι μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα στις ΗΠΑ απέλυσαν έγκυρους και καταξιωμένους δημοσιογράφους όταν διατύπωσαν έστω και δειλές αναφορές κατά της δράσης των BLM και Αντιφά.

Επίθεση στην οικογένεια και τα παραδοσιακά φύλα
Ακόμη και ο θεσμός της οικογένειας θα βρεθεί στο στόχαστρο αν επιβληθεί η “νέα κανονικότητα”. Οι Δημοκρατικοί του Μπάιντεν είχαν δηλώσει ότι θα καταργήσουν τη χρήση λέξεων, μπαμπάς και μαμά, γιός και κόρη. Και το διέπραξαν στην πρώτη κιόλας συνεδρίαση του 2021 στο Κογκρέσο κάνοντας ποδαρικό στην κουκουρούκου παράνοια.
Διαβάζω στις 3 Ιανουαρίου, τους τίτλους του ρεπορτάζ, και δεν πιστεύω στα μάτια μου. “Με απαγόρευση “μη-εμπεριεκτικών” λέξεων όπως “πατέρας, μητέρα, γιός, κόρη” ξεκίνησε τις εργασίες του το 117ο Κογκρέσο στις ΗΠΑ”. Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόσι, εκ μέρους του Δημοκρατικού Κόμματος, ανακοίνωσε πως πρέπει να δωθεί ιδιαίτερη έμφαση στην απαγόρευση εκφοράς λέξεων με “έμφυλη ταυτότητα”, επειδή μπορεί να ενοχλήσουν ανθρώπους με “μη συμβατικές απόψεις” για τον ακριβή αριθμό των φύλων. Σύμφωνα με τις οδηγίες της Πελόσι, για την νέα χρονιά οι γερουσιαστές και οι βουλευτές θα πρέπει να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τις λέξεις “Πατέρας, μητέρα, γιός, κόρη, αδελφός, αδελφή, θείος, θεία, ξάδελφος, ανηψιός, ανηψιά, άντρας, γυναίκα, πεθερός, πεθερά, κουμπάρος, κουμπάρα, κουνιάδος, κουνιάδα, θετός πατέρας, θετή μητέρα, εγγονός, εγγονή, παππούς, γιαγιά”.

Λογοκρισία εμπόλεμης περιόδου
Το κερασάκι στην τούρτα του νέου ολοκληρωτισμού το βάζουν οι μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Twitter, Facebook και Instagram ακύρωσαν τους λογαριασμούς του προέδρου Τραμπ, του ανθρώπου δηλαδή που καθυστέρησε την έλευση της Νέας Τάξης επειδή υποστήριζε την εθνική κυριαρχία και τις παραδοσιακές αξίες της Παλιάς Τάξης. 70.000 λογαριασμούς οπαδών του Τραμπ κατέβασε σε μια μέρα το Facebook. Ενώ όταν πολύ περισσότεροι Τραμπικοί κατά κύματα εγκατέλειψαν το facebook και από αντίδραση έκαναν εγγραφή στην πλατφόρμα Parler, τότε η Apple, η Google και η Amazon την κατέβασαν από τους σέρβερς τους!

Οι μεγάλες ψηφιακές εταιρείες ουσιαστικά λειτούργησαν λες και βρισκόμαστε σε εμπόλεμη περίοδο, στην οποια θα έπρεπε να κόψουν τις ομιλίες του ηγέτη των εχθρών και την προπαγάνδα πρακτόρων μιας 5ης φάλαγγας. Αναρωτιέται κανείς αν οι Παγκοσμιοποιητές που τις διοικούν έχουν τυφλωθεί τόσο από την αλαζονεία ώστε να νομίζουν πως μια τέτοια τυραννία μπορεί να φιμώσει τους δυτικούς λαούς που έχουν μεγάλη παράδοση στους δημοκρατικούς αγώνες. Ενδεχομένως λοιπόν θα φέρει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα και μια μεγάλη απαξίωση των συστημικών μίντια της Νέας Κανονικότητας.

Ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος είναι τοπικός εκδότης, αρθρογράφος και συγγραφέας. Το νέο του βιβλίο έχει τίτλο “Έθνος-κράτος εναντίον Παγκοσμιοποίησης-Η μητέρα των μαχών με φόντο το lockdown των κοινωνιών” και το προλόγισε ο καθηγητής Κωνσταντίνος Βέργος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ